Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nden; Temsili Asker Uğurlama Töreni

Isparta Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nden; Temsili Asker Uğurlama Töreni

ISPARTA 12.05.2023 12:53:00 0
Isparta Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nden;  Temsili Asker Uğurlama Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ‘Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi’nde askerlik görevi yapmak isteyen engelli gençlere yönelik ‘Temsili Asker Uğurlama Töreni’ yapıldı. Törende duygusal anlar yaşandı. 

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 18 yaş üzeri yetişkin engellilere yönelik Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezleri açılması için talimat vermiş ve bu doğrultuda Isparta Halk Eğitim Merkezi de Çünür Mahallesinde Özel Bireylere Yönelik ‘Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi’ni açarak faaliyete geçirmişti. 

ÖZEL BİREYLER TEMSİLİ DE OLSA ASKERE

UĞURLANMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI 

Bu doğrultuda, 40 Öğrencinin bulunduğu ve 15 Öğretmenin görev yaptığı Çünür’deki Isparta Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde askerlik görevi yapmak isteyen engelli gençlere yönelik ‘Temsili Asker Uğurlama Töreni’ yapıldı. Törende duygusal anlar yaşandı. 

MÜDÜR UYGUN; “ÖZEL YÜREKLER 

MERKEZİMİZİ ÇÜNÜR’DE AÇTIK” 

Söz konusu merkezde sabah 09.00 ila 14.00 arasında özel bireylere eğitim verildiğini ve bu süre içinde özel bireylerin annelerine de el sanatları ve Kur’anı Kerim kursu gibi çeşitli kurslar düzenlediklerini ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Uygun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz  Özel Bireylere Yönelik “Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi” açılması kararının ardından Isparta İl Milli Eğitim müdürlüğü, İl Özel İdaresi işbirliğinde yapılan protokol ile Çünür Mahallesinde 18 yaş üzeri yetişkin engellilere yönelik Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi açma çalışmalarına başladık.

“HEDEF, YETİŞTİN ENGELLİ 

BİREYLERİMİZİN TOPLUMA 

KAZANDIRILMASI” 

Söz konusu merkez bize bağlı bir birim olarak eğitim – öğretimine devam etmektedir. Bilindiği üzere öğrenim çağında olan, öğrenimini tamamlamış ya da öğrenim çağı dışına çıkmış özel eğitim ihtiyacı olan bireyler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak yaygın eğitim faaliyetlerini yürüten biz Halk Eğitimi Merkezlerinde düzenlenen yaygın eğitim kurslarından yararlanabilmektedirler. Bu kurslara erişimin ve katılımın artırılması, sürdürülen hizmetin kalite ve standartlarının geliştirilmesi için öncelikle özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere hizmet verecek şekilde düzenlenmiştir. 

“MERKEZİMİZDE 40 ÖZEL 

ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR” 

Bu doğrultuda; Çünür Mahallemizde eğitim – öğretim veren Isparta Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezimizde halı hazırda 40 engelli öğrencimiz bulunmakta olup, bu öğrencilerimizi 15 Öğretmenimiz eğitmektedir. Bu kurumumuzda eğitim sabah 09.00 ila 14.00 saatleri arasında sürdürülmekte olup, özel öğrencilerimizin yemekleri kurumumuzda verilmekte ve gerek sabah gerekse ders bitiminde evlerine servislerle ulaştırılmaktadırlar. 

“ANNELERE YÖNELİK DE

KURSLARIMIZ VAR” 

Çocukları ile birlikte merkezimize gelen özel öğrencilerimizin anneleri için ise 09.00 – 14.00 saatleri arasında merkezimizde el sanatları ve Kur’anı Kerim kursları düzenlenmektedir. Böylece, çocuklarının merkezdeki eğitiminin bitmesini bekleyen anneler de bu boş zamanlarında düzenlemiş olduğumuz kurslara katılarak zamanlarını son derece verimli bir şekilde geçirme imkanı bulmaktadırlar. 

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU” 

Bakanlığımız tarafından ‘Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ ismi verilen eğitim kurumumuzda geçtiğimiz gün özel öğrencilerimize yönelik ‘Temsili Asker Uğurlama Töreni’ gerçekleştirilmiştir. Merkez yönetimi ile özel öğrencilerimizin ailelerinin de katıldığı törende öğrencilerimiz Türk Bayraklarını sırtlarına takarak doyasıya eğlenmişler ve askere gitme onuruna yaş pasta kesmişlerdir. Ben, böylesine güzel bir etkinliği düzenleyen merkezde görev alan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °