Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta Merkez Köylerde Doğalgaz Sevinci Yaşanmaya Devam Ediyor; Kayı Köyü de Doğalgaz’a Kavuştu

Isparta Merkez Köylerde Doğalgaz Sevinci Yaşanmaya Devam Ediyor; Kayı Köyü de Doğalgaz’a Kavuştu

ISPARTA 28.01.2023 08:55:00 0
Isparta Merkez Köylerde Doğalgaz Sevinci Yaşanmaya Devam Ediyor;  Kayı Köyü de  Doğalgaz’a Kavuştu

HABER: Yunus ÖZLER 

Isparta Belediyesinin yapmış olduğu çalışma ile merkeze bağlı köyler bir bir doğalgaza kavuşuyor. Merkeze bağlı Deregümü, Yakaören ve Yazısöğüt Köyünden sonra dün de Kayı köyü yapılan törenle doğalgaza kavuştu. Köyde yaklaşık 120 hane kışı doğalgazla ısınarak geçirecek. Sayı daha sonra artarak devam edecek. 

Merkeze bağlı Kayı köyünde doğalgaz alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından köye dün doğalgaz arzı sağlandı. Konu ile ilgili olarak dün saat 14.00’de Köy Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Kayı Köyü Muhtarı Kayı Köyü Muhtarı Aydın Kayabaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyesi Hacer Kutlu, Belediye Daire Müdürleri ve köy halkı katıldı. 

KÖY MUHTARI KAYABAŞ; “BAŞKANIMIZA

TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Köy kahvesi önünde yapılan törende ilk olarak kürsüye gelen Köy Muhtarı Aydın Kayabaş, köy halkına verdiği değerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Kayabaş, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Doğalgaz konusunda bize yardımcı oldu. 200’ün üzerinde köy var, 45 mahalle var, afet olan bölgelere yardım gönderiyorsunuz. Her konuda yer, yurt seçmiyorsunuz, hizmet için geldiğinizi biliyoruz. Hizmetlerinizi, insana verdiğiniz değerleri saymakla bitmez. Belediye Başkanımıza şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞANLI; “BU KÖYÜMÜZDE 

ŞİMDİLİK 110 ABONEMİZ VAR” 

Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı da törende yaptığı konuşmada; “Aralık ayında Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’le birlikte köy halkımızla buluştuk. O buluşmada köyde doğalgaz altyapı çalışmalarının Aralık ayında başlayıp Ocak ayında doğalgazı vereceğimizin sözünü verdik. 17 Aralık’ta altyapı çalışmalarına başladık ve bu köyümüzde 26 Aralık’ta abonelik işlemlerimizi de başlatmıştık. Şuan itibariyle 110 abonemiz var. 100 binada doğalgaz servis kutusu var. Bugün itibariyle yaklaşık 7 kilometrelik doğalgaz altyapı çalışmamız var. İnşallah bugün doğalgazı veriyoruz. Belediye Başkanımıza desteği için teşekkür ediyorum” dedi. 

BAŞDEĞİRMEN; “KAYI KÖYÜ DOĞALGAZ 

GÖTÜRDÜĞÜMÜZ DÖRDÜNCÜ KÖY OLDU” 

Köy girişinde köylüler tarafından karşılanan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi köylerimizi doğalgazla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda daha önce merkeze bağlı Deregümü, Yakaören ve Yazısöğüt köylerimizin ardından bugün de Kayı Köyüne de altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla doğalgaz arzı için buradayız. Kayı Köyümüze Aralık ayında geldiğimizde Ocak ayında doğalgazın köye geleceğini söylemiştik ve verdiğimiz sözü bugün itibariyle yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

“BUZ GİBİ SUYLA BULAŞIK YIKARKEN

ŞİMDİ SICAK SUYLA YIKAYACAKSINIZ” 

Önceki köylerimizde ‘inanmamıştık ama hakikaten doğalgaz geldi’ dediler. Çok şükür sözümüzü yerine getirdik. Doğalgazın çok önemli bir hizmet olduğunun bilincindeyiz. Kadınlarımız için de çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Mutfakta soba yanmıyor, oturma odasında soba yanıyor, yatak odasında yanıyor, yanmıyor evin 4 odası ayrı sıcaklıklarda. Buz gibi suyla bulaşık yıkıyorlar. Şimdi evimizin her odası sımsıcak olacak. Sularımız da doğalgazla ısınarak sıcacık akacak. Allah bu güzelliği, bu mutluluğu daim eylesin. Hepimiz için hayırlı olsun. Daha güzel hizmetleri yapmak için de Rabbim hem Cumhurbaşkanımıza hem de ekibimizle beraber bizlere de uzun ömürler versin ki sizlere çok daha güzel hizmetler yapalım.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE, BİZLER DE

SİZE KAYNAKLARI GETİRİYORUZ” 

Isparta merkezi 44 mahalleden oluşuyor. Belediye Başkanı olduysak tüm mahalleler, tüm köyler, ilçe ve beldeler Isparta’mızın mahallesi, köyü, ilçesi ve beldesi. Bu sözü vererek göreve geldik. Rabbim nasip etti verdiğimiz sözü yerine getirebilmek için bize güç kuvvet verdi. 44 mahalleden sonra köylerimizi de mahallemizden sayacağımızı söylemiştik. Bugüne kadar hiçbir hizmette geri kalmadık. Nerede zorda kalan, sorun yaşayan, ihtiyacı olan birisi var köymüş, mahalleymiş, ilçeymiş, uzakmış, yakınmış hiç fark etmeden yetiştik, yetişmeye de devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız her toplantıda bize ‘nerede ihtiyaç sahibi var, nerede ihtiyacı olan bir kişi varsa onun yanında olmak zorundasınız’ diyor. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatlarla, diğer yanıyla da insani duygularımızın baskısıyla her zaman her yerde vatandaşlarımızın yanındayız. Devletimizin vermiş olduğu maddi gücü devletimizin vatandaşlarına harcıyoruz. Ben de aldığım görev gereği bunu yapmaktan son derece memnunum.

“KÖYLERİMİZ DE DOĞALGAZI 

KULLANMAYI HAK EDİYOR DEDİK VE GETİRDİK” 

Bilindiği gibi, şehrimiz doğalgazla 15 yıl önce buluştu. Şehir merkezimiz doğalgazı kullanıyor. Bize de üzerimize düşen görev de en yakın köylere doğalgaz götürmek olduğunu düşündük ve köylerimize doğalgazı ulaştırıyoruz. Bu konuda Torosgaz firması sahibi Osman Beye ve Isparta İl Müdürü Mehmet Beye, Genel Müdürü Oktay Beye çok teşekkür ediyorum. Köylere hiçbir yerde doğalgaz gitmiyor. Sadece merkez bittiyse ilçelere bağlanabiliyor. Nasıl oldu da Isparta’da köylerimize geldi? Hep beraber istedik, buna gönül verdik. Çalışmaları titizlikle takip ettik. Firmamızdaki arkadaşlarımız da bizleri destekleyerek bu hizmeti getirmemize vesile oldu. Bizim de belediye olarak onlara desteklerimiz oldu. Aynı zamanda Kayı Köyümüzün Belediye Meclis Üyesi Hacer Hanımın da bu konudaki hizmetini unutmayalım. Ondan da Allah razı olsun. Belediye Meclisimiz ve bizler bu konuda hizmet etmek için emrinizdeyiz.

“HİZMETTE BİZİ 

KİMSE DURDURAMAZ” 

Doğalgaz dünyanın birçok ülkesinde yüksek fiyatlarla vatandaşlara sunulmaya çalışılıyor. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuyla bugüne kadar doğalgaz kendi üretimimiz olmamasına rağmen sorun yaşamayan nadir ülkelerden bir tanesiyiz. Bunun sebebi de idarecilikten kaynaklanan güzel çalışmalar. Daha önceki dönemlerde doğalgaz, petrol arama yapan firmaların ‘burada petrol, gaz yok’ dedikleri yerlerin hepsinde petrol ve doğalgaz tespit edildi. 710 milyar metreküp doğalgazı şuanda muhafaza altına aldık. Nisan ayından itibaren konutlara dağıtılmaya başlanacak. Bizi kimse engelleyemeyecek. O kuyuları kapatıp gidenler şimdi hayretle bakıyorlar. Bu uçakları nasıl yaptılar, bu petrol, doğalgazı nasıl buluyorlar diye bakıyorlar. Ülkemizin geleceği Allah’ın izniyle çok parlak. Hep beraber destekleyelim, diğer ülkelerin engellemelerine ve bize çelme takmalarına mani olalım. Yolumuz, bahtımız açık olsun, Üç Aylarımız hayırlı olsun. Doğalgazımız hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

DOĞALGAZ MEŞALESİNİ YAKTILAR 

Törende yapılan konuşmaların ardından köye ulaşan doğalgazın yer aldığı Doğazgaz Meşalesi Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Kayı Köyü Muhtarı Aydın Kayabaş, Belediye Meclis Üyesi Hacer Kutlu ve Başkan Başdeğirmen’in daveti üzerine törene katılan en yaşlı kadın ile birlikte yakılarak start verilmiş oldu. Köylüler de, köylerine doğalgazın gelmesinden dolayı mutluluklarını alkışlayarak ifade ettiler. / YUNUS ÖZLER 

 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °