Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Memur – Sen İl Temsilcisi Selami Kılınç; Rahmet Ayı Hayırlara Vesile Olsun…

Isparta Memur – Sen İl Temsilcisi Selami Kılınç; Rahmet Ayı Hayırlara Vesile Olsun…

ISPARTA 22.03.2023 16:29:00 0
Isparta Memur – Sen İl Temsilcisi Selami Kılınç;   Rahmet Ayı Hayırlara Vesile Olsun…

Isparta Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, bu akşam kılınacak teravih namazı ile başlayıp yarın kalkılacak sahur ile devam edecek olan Ramazan Ayı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınladı. 

Isparta Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, Ramazan ayı mesajında “Şifa ve rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” niyazında bulunarak şu ifadelere yer verdi; “Rabbimizin lütfuyla rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri yeniden bu mübarek zamana kavuşturduğu için Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd – ü senalar ediyoruz.

Kuşkusuz Ramazan ayını diğer zamanlardan ayıran en önemli özellik, sözlerin en güzeli ve en doğrusu olan Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nazil olmaya başlamasıdır. Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayı, kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Bu ayda ifa edilen zekât, fitre, ikram, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilinci güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir.

Diğer yandan merhametin, sekinetin ve bereketin yeryüzüne sağanak misali indirildiği Ramazan ayı, bizleri hayatın gündelik meşgalelerinden bir nebze olsun uzaklaştırıp kendi ruh dünyamıza yöneltmekte; bizlere sabır, şükür, kanaat ve ilahi takdire teslimiyet hususunda güçlü bir irade eğitimi sağlamaktadır.

Büyük bir üzüntüyle ifade edeyim ki, yaşadığımız salgın hastalık sebebiyle bu mübarek ayı bu yıl da mahzun ve buruk bir şekilde karşılamak zorunda kaldık. Bu durum, elbette bizleri ümitsizliğe ve karamsarlığa düşürmeyecektir. Bizler inanıyoruz ki, her zorluğun ardından mutlaka kolaylıklar vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Isparta Memur – Sen olarak; şifa ve rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. İyiliklerimizin ve dualarımızın bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi. 


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °