Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Çobanlarımızın Sorunlarına Çözüm Bekliyoruz

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Çobanlarımızın Sorunlarına Çözüm Bekliyoruz

ISPARTA 2.05.2023 22:10:00 0
Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş;  Çobanlarımızın Sorunlarına  Çözüm Bekliyoruz

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, kendisini ziyaret eden Yeniden Refah Partisi İl Yönetimine çobanların sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine sayılı günler kala gerek Cumhur ittifakı gerekse Millet İttifakını oluşturan partiler Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor. 

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN KOYUN 

KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNE ZİYARET 

Bu doğrultuda; Cumhur İttifakı içinde yer alan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Nalbat, Milletvekili Adayları İsmail Kıvrak, Samet Tonay ve Ramazan Özdamar Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş ve yönetim kurulunu ziyaret ettiler. 

NALBANT; “KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” 

Ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ele alındı.

Kendilerine göstermiş oldukları ilgi ve alakalarından dolayı Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş ve yönetimine teşekkür eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Nalbat, Genel Başkanları Fatih Erbakan’ın Cumhur ittifakıyla bir arada olduğunu belirterek, “Hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz inşallah. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi ki, koyun ve keçi yetiştiricilerimizin sorunları da çok önemli. Kısacası çobanlarımızı temsil eden sizler yani Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin sorunları bizim sorunlarımızdır. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta Cumhur ittifakı olarak seçimleri kazandığımız takdirde çobanlarımızın sorunları ile yakından ilgileneceğiz” dedi.  

SARIDAŞ; “ÇOBANLARIMIZA SİGORTA

PRİMİNDE DEVLET DESTEĞİ İSTİYORUZ” 

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş da ziyarette yaptığı konuşmasında; “Evet, küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak sorunlarımız çok ve bir an önce çözümlenmesini istiyoruz. Bunların başında, her fert gibi çobanlarımızın da ileride emekli olabilmeleri için sigorta primlerine devlet desteği istiyoruz. Zira, prim desteğini sağlayabilirsek çobanlık cazip hale gelecektir. İnsanlar sadece sigortası var diye köylerden şehirlere göç edip fabrikalarda çalışıyor. Çoban emekli olabileceğini bilse o işi yapmaya devam eder” dedi. 

GENEL DEĞERLENDİRMEDE BULUNDULAR 

Ziyarette daha sonra taraflar; Küçükbaş hayvanları yetiştiricilerinin desteklenmesi sorunlarına çözümler getirilmesi, et ve süt verimliliğinin arttırılması için bu tür ıslah amaçlı hayvan yetiştiriciliği birliklerinin desteklenmesi ve daha da geliştirilmesi hususları üzerine genel bir değerlendirmede bulundular.


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °