Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Koyun Keçi Birliği’nden Müthiş Proje; Bundan Sonrasını Kurtlar Düşünsün!

Isparta Koyun Keçi Birliği’nden Müthiş Proje; Bundan Sonrasını Kurtlar Düşünsün!

ISPARTA 15.01.2024 18:08:00 0
Isparta Koyun Keçi Birliği’nden Müthiş Proje;  Bundan Sonrasını Kurtlar Düşünsün!

YUNUS ÖZLER – ÖZEL HABER 

Isparta Koyun Keçi Birliği’nin girişimleri ile Birlik ve ISUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz arasında ‘Anadolu Çoban Köpeği’ Protokolü imzalandı. Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş, söz konusu protokol ile çobanların kabusu olan kurt sorununun büyük oranda çözüme kavuşacağını belirterek; “Artık, bundan sonrasını kurtlar düşünsün” dedi. 

Isparta’da çobanların en büyük sorunu olan sürüye kurt saldırması olaylarının önüne geçecek en büyük proje hayata geçirildi. Bu konuda geliştirilen ‘Anadolu Çoban Köpeği’ Projesi protokolü Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz ve arasında imza altına alındı. 

BAŞKAN SARIDAŞ; “EN BÜYÜK 

SORUNUMUZ KURT MESELESİYDİ” 

Söz konusu proje ile çobanlara Anadolu Çoban Köpeği temininin sağlanacağını ifade eden Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, üyelerimiz olan çobanlarımızın yıllardır en büyük sorunu ve adeta kabusu koyun ve keçi sürülerine veya ağıllara kurtların saldırarak onlarca hatta yüzlerce küçükbaş hayvanlarımızı telef etmeleriydi. 

“AYLARDIR ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ 

PROJEYİ TAMAMLADIK” 

Bu konuda, Birlik olarak aylardır üzerinde çalıştığımız ‘Anadolu Çoban Köpeği’ projesinde sona geldik ve projeyi ISUBÜ ile imzaladığımız protokolle nihayete erdirdik. 

“ANADOLU ÇOBAN KÖPEĞİ 

PROTOKOLÜ İMZALANDI” 

Bu doğrultuda; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Bölüm Başkanı ve Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projelerinin Lideri Prof. Dr. Duygu Kaşıkçı Hocamızın, Projedeki Yetiştiricilerimize yaptığı İşletme ziyaretlerinde Yetiştiricilerimizin dile getirdiği ve artık ülkemizin kanayan bir sorunu haline gelen Kurt problemi için geliştirilen "Anadolu Çoban Köpeği" Protokolünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenen Tarım Öğretiminin 178. Yılı programında, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Deniz Yılmaz ve Birlik Başkanı olarak ben Hüseyin Sarıdaş arasında İmzalanmıştır. 

“ÜNİVERSİTEDE YETİŞTİRİLEN ÇOBAN 

KÖPEKLERİ ÜYELERİMİZE SATILACAK” 

Proje kapsamında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Anadolu Çoban Köpeği yetiştirme ünitesinde yetiştirilen Anadolu Çoban Köpeklerinin yavrularının, Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Üyelerinin talepleri doğrultusunda belli bir ücret mukabilinde satışı yapılacaktır. 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE 

TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Proje ile İlimizdeki Yetiştiricilerimize Anadolu Çoban Köpeği temin edilerek Kurt Sorununa Çözüm olacaktır. Bu doğrultuda ben; Projede Emeği geçen başta Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Bölüm Başkanı ve Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projelerinin Lideri Prof. Dr. Duygu Kaşıkçı olmak üzere Ziraat Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Deniz Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Mehmet Tuğrul ile emeği geçen herkese Teşekkür ediyorum. Projemizin Başta İlimiz Hayvancılığına ve Ülke Hayvancılığına katkı sağlaması diliyorum” dedi. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °