Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta Kızılay’ın Depremzedeler İçin; Yardım TIR'ı Yola Çıktı

Isparta Kızılay’ın Depremzedeler İçin; Yardım TIR'ı Yola Çıktı

ISPARTA 7.02.2023 17:14:00 0
Isparta Kızılay’ın Depremzedeler İçin;  Yardım TIR

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle Türk Kızılay’ı Isparta Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde hayırsever vatandaşlar tarafından getirilen yiyecek, giyecek ve ısıtıcılardan oluşan Yardım TIR’ı bugün deprem bölgesine uğurlandı. 

Türkiye, Kahramanmaraş'tan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Sabaha karşı saat 04.17 sıralarında Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başta Kahramanmaraş olmak üzere, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Malatya gibi çevre illerde de hissedildi. Gelen bilgilere göre çok sayıda yurttaş yaşamını yitirirken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

YARDIM TIR'LARI YOLDA

Bir taraftan tüm illerden Arama – Kurtarma Ekipleri deprem bölgesine ulaşırken, diğer taraftan da Valilik, Belediye Başkanlığı ve STK’lar tarafından toplanan yardımlar bölgeye ulaştırılıyor. 

KIZILAY YARDIM 

TIRI YOLA ÇIKTI 

Bu Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi de Türk Kızılay’ı oldu. Türk Kızılay’ı Isparta Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde hayırsever vatandaşlar tarafından getirilen yiyecek, giyecek ve ısıtıcılardan oluşan Yardımların bir kısmı dün Valilik öncülüğünde deprem bölgesine gönderilirken, bir kısmı da Kızılay TIR’ı ile bugün deprem bölgesine uğurlandı. 

BÜYÜKKÜPÇÜ; “KIZILAY HER ZAMAN ZOR 

GÜNDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDADIR”  

Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzda olduklarını ifade eden Türk Kızılay’ı Isparta Şubesi Başkanı Tamer Büyükküpçü; “Bizler Türk Kızılay’ı olarak ülke genelindeki ve ilimizdeki tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız. Depremin hemen ardından başlattığımız kampanya ile hayırsever vatandaşlarımız tarafından bize ulaştırılan çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere gönderiyoruz. Kahramanmaraş ve civar illerimizde yaşadığımız büyük afet nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kaybımızın artmamasını diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi. 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °