Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Kızılayı Deprem Sonrası; ‘Kan Bağışı’ Kampanyası Başlattı

Isparta Kızılayı Deprem Sonrası; ‘Kan Bağışı’ Kampanyası Başlattı

ISPARTA 6.02.2023 13:00:00 0
Isparta Kızılayı Deprem Sonrası;  ‘Kan Bağışı’ Kampanyası Başlattı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Isparta Kızılay deprem bölgesi için "kan bağışı" kampanyası başlattı. 

Türk Kızılayı Isparta Şubesi tarafından, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için, vatandaşları tüm Türkiye'de kan bağışı kampanyası başlatıldığı belirtilerek, tüm vatandaşlar kan bağışlamaya davet edildi. 

HER ÜNİTE KAN, 

BİR CAN DEMEKTİR 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak Genel Merkezimiz tarafından ülke çapında kan bağış kampanyası başlatılmıştır. Bu doğrultuda, bölgeye kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz.

Ayrıca; Depremin yaşandığı bölgelerde öncelikli olarak eldiven, bere, mont, bot, battaniye, ve nakdi yardıma ihtiyaç bulunmaktadır. Türk Kızılay, depremzedelerimizin yanında olmak, yaralarını bir nebze olsun sarmak üzere yardım faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Bu minvalde Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm depremzedeler için toplanacak bağışlarda destekleri büyük önem teşkil etmektedir.

Nakdi Bağışlarınız için: TR47 0001 0001 3200 0018 6870 54 Türk Kızılay Isparta (Deprem Açıklaması ile) Ayni Bağışlarınız için: Pirimehmet Mah. 1729 sk no : 5-7 Isparta Kızılay Şubesi” ifadeleri kullanıldı. 

BAŞVURULAR 

BURALARA YAPILACAK 

Açıklamada ayrıca, Isparta’daki vatandaşların kan bağışı için Kızılay Kan Merkezinin Kaymakkapı Meydanındaki Kan Alım Merkezi ile Hızırbey Mahallesi eski Doğumevi yanındaki Kızılay Merkezine başvurabilecekleri bildirildi. 

İŞTE O DUYURU; 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °