Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Kasaplar Fırıncılar Odası Başkanı Erdeğer’den Önemli Uyarı; Merdivenaltı Kıyma Çekimine İtimat Etmeyin!

Isparta Kasaplar Fırıncılar Odası Başkanı Erdeğer’den Önemli Uyarı; Merdivenaltı Kıyma Çekimine İtimat Etmeyin!

ISPARTA 27.06.2023 09:29:00 0
Isparta Kasaplar Fırıncılar Odası Başkanı Erdeğer’den Önemli Uyarı;  Merdivenaltı  Kıyma Çekimine İtimat Etmeyin!

 Isparta Kasaplar, Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’den Kurban Bayramı öncesinde çok önemli uyarılar geldi. Başkan Erdeğer, kurbanda hijyenik tedbirlerin son derece önemli olduğunu belirterek; “Merdiven altı kıyma çekenlere itimat etmeyin. Tedbiri elden bırakmayın” dedi.

BAŞKAN ERDEĞER; “ETLERİN HİJYENİK 

BİR ŞEKİLDE PAY EDİLMESİ ÖNEMLİ” 

Özellikle şu önemli uyarıları mutlaka hatırlatmak isteriz. Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesimlerinde İslami usullere uyulmasının yanında bayramın Temmuz ayına denk gelmesi dolayısıyla aşırı sıcakları da dikkate alarak bulaşıcı hastalıklar ve çevre temizliği açılarından da tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca sağlıklı bir bayram açısından başka hususlardan da bahsedilmesi gerekir ki; kesim sonrası etlerin sağlıklı tüketilebilmesi için Veteriner Hekim kontrolünden geçirilmesi, etlerin dinlendirilmesi, etlerin daha sonra işlenmesi ve pay edilmesi konularında hijyenik tedbirlerin alınması önemlidir. 

“MERDİVENALTI KIYMA

ÇEKİMİNE İTİMAT ETMEYİN” 

Kurban Bayramlarında etlerin çekilmesi için başka alanlardan esnafların (örneğin demirci, bakkal, berber gibi) dükkânlarına kıyma makinesi koyup kıyma çektikleri konusunda ciddi şikâyetler olmaktadır. Bu konularda lütfen bu tür işletmelere itimat edilmemeli. Çünkü bu tür merdiven altı tabir edebileceğimiz işletmelerin gerekli kontrollerden geçmediklerini ve hijyen açısından büyük risklere sahip olduğu unutulmamalıdır. Bu tür işler için gıda konusunda uzman esnaflardan hizmet alınması halk sağlığı açısından önemlidir.

“KURBAN BAYRAMINIZ

MÜBAREK OLSUN” 

Daha önce yaptığımız açıklamada “Süre gelen tabloda birkaç senedir olduğu gibi bu yılda yem fiyatlarının ve yem hammaddesi fiyatlarının üreticiye etkisini hissetmekteyiz. Bu etki tüm hayvansal ürünlerde basamak basamak ilerlemekte en son şekliyle vatandaşa uzamaktadır. Hükümetin yoğun gayretleriyle yem fiyatlarında ki düzenlemeler illa ki üretici kesim tarafından da olumlu karşılanmaktadır. Hükümetimizin bu konuda çalışmalar yaptığı sevinerek öğrenmiş bulunuyoruz. İnşallah en kısa zamanda devletimiz bu konularda üreticimizin rahatlamasını sağlayacak yasal düzenlemeleri en kısa zamanda hazırlayacaklarını umuyor, Bu hislerle tüm halkımızın ve İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın yaklaşmakta olan Kurban Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °