Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu’nda; Mezuniyet Heyecanı

Isparta İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu’nda; Mezuniyet Heyecanı

ISPARTA 27.08.2023 20:02:00 0
Isparta İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu’nda;  Mezuniyet Heyecanı

HABER: Yunus ÖZLER 

İlim Yayma Cemiyeti Isparta Şubesi tarafından geleneksel olarak 2013 yılından beri düzenlenen ‘Yaz Okulu’nda eğitim gören öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Söz konusu etkinliğe 76 öğrenci katıldı. 

İlim Yayma Cemiyeti Isparta Şubesi 7 – 14 yaş grubu öğrencilerin katıldığı Yaz Okulu mezuniyet töreni geçtiğimiz gün Cumhuriyet İlkokulu Bahçesinde düzenlenen töreniyle sona erdi.

TÖRENE YOĞUN KATILIM 

Saat 11.00’de Yaz Okuluna katılan bir öğrenci tarafından Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan törene; Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Çelebiler Mahallesi Muhtarı Adnan Tuncolu, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, Okul Yöneticileri, Öğrenciler ve Velileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

BAŞKAN ALTUNBAŞAK; “ÇOCUKLARIMIZI KUTLUYORUM” 

Söz konusu tören; İlim Yayma Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Ali Osman Altunbaşak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Altunbaşak, törende yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi, İlim Yayma Cemiyeti olarak ülke genelinde her yıl yaz döneminde ‘Yaz Okulları düzenliyoruz. Bu yılda bu etkinliğimizi gerçekleştirdik ve bugün burada gerçekleştirdiğimiz törenle bu etkinliğimizi sonlandıracağız. Bugün, Yaz Okulumuza iştirak eden öğrencilerimizin 6 hafta boyunca almış oldukları eğitim sonunda yavrularımızın doğal bir şekilde hazırlamış oldukları program için bir araya geldik. Çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen fedakarca çalışan eğitimcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

“AMACIMIZA ULAŞTIĞIMIZI 

GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR” 

Bu eğitimlerin asıl amacı geleceğimiz olan bu yavrularımızın sosyal kültürel ve ahlaki bakımdan gelişimlerini sağlamak onların ailelerin destekleriyle beraber iyi bir arkadaş ortamı oluşturmaktır. Bugün burada gördüğümüz manzara bizim bu amacımıza ulaştığımızı göstermektedir. Bundan dolayı da ayrıca mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLERE EN ANLAMLI 

HEDİYE; KUR’ANI KERİM

Mezuniyet töreninde; Yaz Okulunda eğitim gören öğrenciler tarafından eğitim döneminde yaptıkları faaliyetlerde öğrendikleri ilahileri ve şiirleri seslendirdiler. Törende; Öğrencilere ‘Mezuniyet Belgeleri’ ile başta Kur’anı Kerim olmak üzere çeşitli hediyeler verildi. 

SERGİYİ ZİYARET ETTİLER 

Söz konusu tören; törene katılan Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Çelebiler Mahallesi Muhtarı Adnan Tuncolu, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcilerinin öğrenciler tarafından hazırlanan sergiyi gezmesiyle sona erdi.


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °