Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Biz Günah Keçisi Değiliz!

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Biz Günah Keçisi Değiliz!

ISPARTA 30.11.2023 15:43:00 0
Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş;  Biz Günah  Keçisi  Değiliz!

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, son bir haftada kuzu etinin fiyatının 45 lira birden artmasında üreticilerin suçlandırıldığını belirterek; “Bu konuda bizi günah keçisi ilan etmeye çalışıyorlar. Oysa, yem fiyatlarından çoban ücretlerine kadar tüm girdiler afaki artmış durumda. Bunlara bir de kasapların kendi fiyatları eklenince ortaya yüksek fiyatlar çıkıyor” dedi. 

BİRLİK BAŞKANI 

SARIDAŞ’TAN SERT TEPKİ! 

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, son bir haftada kuzu eti fiyatının afaki derecede artmasında küçükbaş hayvan yetiştiricilerin suçlu gibi gösterilmesine sert tepki gösterdi. 

BAŞKAN SARIDAŞ; “BİZİM İŞİN GECESİ – GÜNDÜZÜ 

YOK, 7/24 İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ” 

Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bizler küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak büyük zorluk ve meşakgatlerle bu işi yapmaya çalışıyoruz. Bu işin gecesi yok, gündüzü yok. Hafta içi – hafta sonu yok. Kısacası, hiçbir mesaisi yok. 7/24 çalışma gerektiren bir iş bu. 

“BİZ GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLİZ” 

Ancak, durum böyle iken ve bizler topluma küçükbaş hayvan eti ve sütü tedarik etmenin gayreti içindeyken bazı spekülasyonlar yüzünden küçükbaş et fiyatlarında artışlar yaşanıyor ve daha da kötüsü bu artışların sebebi olarak da küçükbaş hayvan yetiştiricileri görülüyor. Diğer bir deyişle, bu konuda küçükbaş hayvan üreticileri ‘Günah Keçisi’ ilan ediliyor. 

“GİRDİ FİYATLARI ÇOK YÜKSEK” 

Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Zira, son bir haftada Kuzu eti fiyatları 240 liradan 285 – 295 lira bandına kadar yükseldi. Yani, bir haftada 45 lira birden arttı. Bunun sebebi biz değiliz. El emeği ile paramızı kazanmaya çalışan bizler de yemi pahalı alıyoruz, çoban fiyatları almış başını gidiyor. Örneğin, hayvanlarımıza verdiğimiz yemler geçen yıl 350 TL iken, bu yıl 480 TL’ye kadar çıkmış durumda. Çobanlara geçen yıl 10 bin lira verirken, bu yıl 25 bin liraya çoban bulamıyoruz. Tüm bu girdilere bir de bizim sattığımız Kuzu etine kasap da belli bir rakam ilave ediyor ve ortaya 350 ila 480 liraya kadar varan fiyatlar çıkıyor. Bu da vatandaşımızın gözünde çok yüksek rakamlar olarak görülüyor” dedi. 

“BU YÜKSELİŞİN 

SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ” 

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, son bir haftada kuzu etinin fiyatının 45 lira birden artmasındakonuyu bir kez daha vurgulamak istediğini belirterek, son bir haftada kuzu etinin afaki olarak atmasının sebebinin küçükbaş hayvan yetiştiricileri olmadığını sözlerine ekledi. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °