Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğün Derneklere Uyarı; Cezaya Maruz Kalmayın!

Isparta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğün Derneklere Uyarı; Cezaya Maruz Kalmayın!

ISPARTA 25.11.2022 15:25:00 0
Isparta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğün Derneklere Uyarı;  Cezaya Maruz Kalmayın!

Isparta Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Bilanço esasına göre defter tutan Derneklerin, herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için tutulacak defterlerden sadece Yevmiye Defterinin 30 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar, Müdürlükten ya da noterden tasdik ettirilmesi gerektiğini belirterek, dernekleri uyardı.

 

Konu ile ilgili olarak Isparta Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Haşim Akgül tarafından yapılan açıklamada; “İlimizde kurulu ve faaliyette bulunan Kamu Yararına Çalışan ve Bilanço Esasına Göre defter tutan derneklerin dikkatine; Dernekler Kanunu’nun 11. maddesinin son fıkrası “…Dernekler tarafından tutulacak defter ve kayıtlar ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikte düzenlenir.

Bu defterlerin dernekler biriminden ya da noterden onaylı olması zorunludur.” hükmünü, Dernekler Yönetmeliği’nin Değişik 36. maddesi “…Yönetmelikte yazılı defterleri kullanacak dernekler,… bunları kullanmaya başlamadan önce il müdürlüğüne veya notere tasdik ettirirler.

Bu defterlerin kullanılmasına sayfaları bitene kadar devam edilir ve defterlerin ara tasdiki yapılmaz. Ancak, Yevmiye Defteri kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda, her yıl yeniden tasdik ettirilir…” hükmünü amirdir.

Bu sebeple, herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için, bilanço esasına göre tutulacak defterlerden sadece Yevmiye Defterinin 30.12.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Isparta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden ya da noterden tasdik ettirilmesi gerekmektedir. İlanen duyurulur” denildi.

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °