Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta İl Müftülüğü; Ramazan’a Hazırlanıyor

Isparta İl Müftülüğü; Ramazan’a Hazırlanıyor

ISPARTA 5.03.2024 22:09:00 0
Isparta İl Müftülüğü;  Ramazan’a Hazırlanıyor

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Müftülükler hazırlıklara başladı. Müftülükler, camilerde temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına hız verirken, din adamlarına eğitim seminerleri veriliyor, halka yönelik dini programlar için hazırlıklar yapılıyor. 

Bu yıl 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak olan Mübarek Ramazan ayı ile ilgili olarak Isparta Müftülüğü de gerekli hazırlıklara başladı. Isparta Müftülüğü’nün Ramazan ayına ilişkin olarak camilerde gerçekleştirilecek vaaz ve irşad programını önümüzdeki günlerde tamamlaması bekleniyor.  Mübarek Ramazan ayı boyunca camilerde ayrıca bayanlara yönelik programlarda gerçekleştirilecek. Gündüz belirli saatlerde çeşitli camilerde bayan din görevlileri tarafından programlar düzenlenecek. Ayrıca Ramazan ayında hatimle teravih namazı kılınacak camilerin de belirlendiği ifade ediliyor. Bu arada Isparta Müftülüğü Isparta’nın imsakiyesini de belirleyerek internet sitesinde yayınladı. 

FİTRE 130 LİRA

Bu arada Isparta Müftülüğü 2024 yılının fitre miktarını belirledi. Bu yılki fitre miktarı kişi başı en düşük 130 lira olarak ödenecek.

CAMİLERE DİN 

GÖREVLİSİ TAKVİYESİ…

Bu arada Isparta İl Müftü Vekili Seyit Böget, Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini en iyi ve kesintisiz bir şekilde yapabilmeleri için bazı camilere görevlendirmeler yaptıklarını belirterek; “11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’e sayılı günler kala ilimiz genelindeki camilerin Ramazan – ı Şerife en iyi şekilde girmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Bu doğrultuda; Belediyemiz ile irtibata geçerek,  temizlik ekipleri, vatandaşların Ramazan ayında ibadetlerini daha sağlıklı ve daha hijyenik ortamlarda yapması için temizlik çalışmalarına başladı. Bu kapsamda belediye ekipleri, camilerin halıları başta olmak üzere mihraplarını, minberlerini, kapılarını, pencerelerini, avizelerini, ayakkabılıklarını, WC’lerini, şadırvanlarını ve avlularını büyük bir titizlikle temizlediler. Bundan dolayı, Isparta Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °