Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta İHH’nın Yardım TIR’ı Yola Çıktı

Isparta İHH’nın Yardım TIR’ı Yola Çıktı

ISPARTA 9.02.2023 13:51:00 0
Isparta İHH’nın  Yardım TIR’ı  Yola Çıktı

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem sonrasında Isparta İHH yardım seferberliği başlattı. Bu kapsamda toplanan yardım malzemeleri afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

ISPARTA İHH’NIN YARDIM 

KAMPANYASINA BÜYÜK İLGİ 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkemizin her yerinden deprem bölgesine yardım malzemesi gönderiliyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği de yaraların sarılması için yardım seferberliği başlattı. 

YARDIM TIR’I DÜN 

AKŞAM YOLA ÇIKTI 

Bu kapsamda açılan Yardım Kampanyası çerçevesinde, yardımsever vatandaşlar tarafından getirilen ısıtıcı, battaniye, gıda kolisi, su, ilaç, kıyafet, bebek kıyafeti, kışlık ayakkabı ve bot, mont, atkı, eldiven, bere, yağmurluk gibi temel ihtiyaç malzemeleri Isparta İHH’nın bulunduğu Cumhuriyet Caddesi Kahramanlar Binasındaki merkezinde toplandı ve İHH Kadın Kolları mensupları tarafından titizlikle tasniflenen ve paketlenen yardım malzemeleri ile birlikte bir hayırsever vatandaş tarafından bağışlanan yardım malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmak üzere dün akşam yola çıktı.

TIRDA HER TÜRLÜ 

YARDIM MALZEMESİ VAR 

Isparta İHH tarafından afet bölgesine gönderilen TIR’da; Konteyner Ev ve 1 Seyyar Tuvalet ile Battaniye 1500, Çocuk bezi 6500, Bere 200, Bot 500, Islak mendil 24, Kadın Hijyen 2000, Kadın mont kıyafet 3000, Çocuk mont+ kıyafet 3500, Erkek mont+ kıyafet 3500, Gıda Kolisi  70, Su 2000, Odun 55 çuval, Kömür 20 torba, Pirinç   500 kg, Bulgur 500 kg., Kuru Fasulye 250 kg, Nohut  250 kg, Salça 150 kg,  Tereyağı 30 kg, Zeytin 100 kg, Ayçiçeği yağı 120 kg., Mercimek 600 kg. Makarna 100 kg., Tuz 30 kg., Reçel 100 kg., Meyve suyu 7 Koli, Bisküvi 20 koli, Tüplü Katalitik Soba 1, Elektrikli Isıtıcı 4, Odun sobası 1, Tekli yatak+yastık 10+10, Kefen 400 metre, Patates 1150 kg., Soğan 420 kg. ve 150 adet ekmek bulunuyor. 

UYGUN; “İHH HER DAİM ZOR GÜNLERDE

GÖREV YAPMIŞTIR, YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR” 

İHH’nın her zaman ve mekanda yardıma muhtaç, mazlum vatandaşlara yardım elini uzattığını ifade eden Isparta İHH Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen depremde, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

“GÜN BİRLİK, BERABERLİK 

VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR” 

Türkiye ve Türk insanı çok güçlüdür. Allah’ın izniyle yaşadığımız bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Afet bölgesi için Isparta İHH olarak iki gün önce başlattığımız kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederiz. Vatandaşlarımız kampanyamıza gerçekten büyük ilgi gösterdiler ve kısa sürede bir Tır dolusu yardım malzemesi toplandı ve bu toplanan yardımları bu akşam itibariyle deprem bölgesine gönderiyoruz. 

“BU ZOR GÜNLERİ HEP

BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Tabiki, Yardım kampanyamız devam ediyor. Hep birlikte güç birliği yaparak bu günleri atlatacağız. Aklımız, kalbimiz, dualarımız deprem bölgesinde. Oradaki depremzede kardeşlerimizin ne kadar zor şartlarda olduklarını biliyoruz ve onların ihtiyaçlarını görmek, biraz olsun mutlu olabilmelerini sağlamak amacıyla biz de böyle bir çalışma yapıyoruz. Ben, bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. 

GELENDOST İHH’DAN 

DEPREM BÖLGESİNE 6 BİN EKMEK 

Isparta İHH Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun, Isparta İHH’nın yanı sıra dün Gelendost İHH tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde deprem bölgesine 6 bin adet ekmek gönderdiğini de sözlerine ekledi. 


Anahtar Kelimeler: Isparta Yardım Çıktı
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °