Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta İHH’dan 7 Ekip 35 Kişilik Gönüllü; Yola Çıktı

Isparta İHH’dan 7 Ekip 35 Kişilik Gönüllü; Yola Çıktı

ISPARTA 7.02.2023 23:52:00 0
Isparta İHH’dan 7 Ekip 35 Kişilik Gönüllü;   Yola Çıktı

Isparta İHH Başkanı Osman Akçil, Deprem bölgesine an itibariyle Arama Kurtarma ve İnsani Yardım çalışmalarına katılmak üzere 7 Ekip 35 Gönüllünün yola çıktığını bildirdi. 

İnsani Yardım Vakfı, tüm Türkiye genelindeki şubelerinde olduğu gibi Isparta Şubesinin de depremzedelere yardım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede; İHH Isparta Merkez ve İlçe Temsilciliklerinde görevli vatandaşlardan oluşan gönüllüler ekibi bugün deprem bölgesine uğurlandı.

AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere diğer pek çok ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak amacıyla başlatılan seferberliğe Isparta İHH kadrolarında görev yapan yöneticiler de gönüllü olarak katıldı. 7 ekip ve 35 gönüllüden oluşan grup deprem bölgesine yola çıktı.  

Isparta İHH Başkanı Osman Akçil, Deprem bölgesine an itibariyle arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına katılmak üzere 7 ekip 35 gönüllünün gönderildiğini belirterek; “Başta Ş. Karaağaç ilçemizdeki görevlilerimiz olmak üzere Gelendost ve Yaka köyümüzden gençlerimiz İHH gönüllü kurtarma ekipleri olarak deprem bölgesine gitmek üzere ilçemizden yola çıktılar. Arkadaşlarımıza Hayırlı yolculuklar dileriz. Ekiplerin tamamı Isparta İHH Arama Kurtarma ve İnsani Yardım ekipleri olarak deprem bölgesinde çalışacaklardır” dedi. 

Isparta İHH Başkanı Osman Akçil, ihtiyaç duyulması halinde diğer ekiplerin de görev bölgelerine sevki için hazır olduklarını vurgulayarak, Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlara ise acil şifalar dileğinde bulundu. 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta Kişilik Gönüllü; Çıktı
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °