Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Gürdal; 590 Kurban Kestik 4 bin 130 Hisse Dağıttık

Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Gürdal; 590 Kurban Kestik 4 bin 130 Hisse Dağıttık

ISPARTA 12.07.2023 12:59:00 0
Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Gürdal;  590 Kurban Kestik  4 bin 130 Hisse Dağıttık

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez organizasyonuyla Kurban Bayramında görevli olarak Burkina Faso’ya giden Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Gürdal, Burkina Faso’da 590 kurban kestiklerini belirterek; “Bu kurbanlardan oradaki kardeşlerimize 4 bin 130 hisse dağıttık” dedi. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam ediyor. İHH bu yıl genel merkez düzeyinde vekaletini aldığı 65 bin 775 hisselik kurbanı, Türkiye dâhil 60 ülkede 2.6 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. İHH ayrıca bağışçıların destekleriyle 14 ülkedeki 41 bin 416 yetime bayramlık elbise hediye etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir’ sloganıyla, Türkiye dâhil 60 ülkede gerçekleştirdi. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçti.

65 BİN 775 HİSSELİK

KURBAN KESİLDİ

İHH, vekaletini aldığı 65 bin 775 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 526 bin aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 2 milyon 630 bin kişi dağıtımlardan istifade etti. Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında geçen yıl toplamda 62 bin 62 hisse kurbanı 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibine ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkma hedefine de ulaşmış oldu. Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekipleri, kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu.

GÜRDAL; “590 KURBAN KESTİK 

4 BİN 130 HİSSE DAĞITTIK”

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkezi her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramında kurban kesilen ülkelere denetim ve dağıtım görevi yapmak üzere ülke genelindeki İHH Şube ve Temsilciliklerinden görevlendirmeler yaptı. Bu doğrultuda; İHH Genel Merkez organizasyonuyla Kurban Bayramında görevli olarak Burkina Faso’ya giden Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Gürdal, Burkina Faso’ya gitti. Burkina Faso’da 590 kurban kestiklerini ve bu kurbanlardan oradaki kardeşlerimize 4 bin 130 hisse dağıttıklarını vurgulayarak; “Kurban hissesi dağıtımımızın yanı sıra Burkina Faso Boromo, Bobo, Buma’daki çocuklara ve yetimlere Türkiye’den götürmüş olduğumuz oyuncak ve şekerleri dağıttık. Çok mutlu oldular. Onları öyle mutlu görmek bizi de son derece mutlu etti. Bu ziyaretimiz benim için de büyük bir değişiklik ve tecrübe oldu. Dünyanın öbür tarafındaki kardeşlerimizin yaşam şartlarını yakından görme imkanı ve onlara yardımcı olmak imkanı buldum. Bana, bu imkanı sağlayan İHH Genel Merkezine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ISPARTA İHH TEMSİLCİSİ HİMMET GÜRDAL’IN DA KATILDIĞI BURKİNA FASO’DAKİ KURBAN DAĞITIM ETKİNLİĞİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °