Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta İHH İncirlik Hava Üssü’nde

Isparta İHH İncirlik Hava Üssü’nde

ISPARTA 5.11.2023 16:31:00 0
Isparta İHH İncirlik  Hava Üssü’nde

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde harekete geçen Isparta İHH, Filistin'e destek amacıyla oluşturulan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu"na dahil olarak dün yola çıkıp, Adana'daki İncirlik Üssü'ne ulaştı. 

İHH Genel Merkezi öncülüğünde Isparta İHH ve çok sayıda vatandaş, Zabıta Müdürlüğü önünde toplandı. Katılımcılar İsrail aleyhinde sloganlar atarak, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

AKÇİL; “BUNLAR ASLINDA HİTLERİN UŞAĞI” 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, burada yaptığı açıklamada, eylemlerinin sadece İncirlik Üssü'ne karşı değil dünyadaki tüm Amerikan üslerine yönelik olduğunu söyledi. Bu üslerde 160 bin asker bulunduğunu aktaran Akçil; “Bu üsler dünyayı sömürmek ve Amerika'nın emperyal gücünü hissettirmek için var olan üslerdir. Aslında biz halkların kardeşliği için bu eylemi yapıyoruz. Bu eylem sadece Müslümanların bir hareketi değildir. Burada Hristiyanlar, Yahudiler vardır. Bu vesileyle onlara da sesleniyorum. Şu anda Netanyahu aslında ikinci Hitler görevini üstlenmiş durumda. Ne yapıyor Netanyahu? Katlediyor ve kini arttırıyor. Aslında Hitler'in uşağı olarak bir görev yapıyor” dedi. 

ISPARTA İHH KONVOYU 

İNCİRLİK HAVA ÜSSÜNDE 

Asrın en kanlı savaşlarından biriyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Başkan Akçil, son 30 yıldır bu durumu Müslümanların yaşadığı bütün coğrafyalarda gördüklerini kaydetti. Gazze'nin, Filistinlilerden arındırılmaya çalışıldığını söyleyen Akçil, ABD'nin dünyadaki üslerini çoğalttığını, dünyada 800 ABD üssü bulunduğunu, dünyanın her tarafına fitne götürüldüğünü dile getirdi.

Gazze'ye destek olmak ve Filistin'in özgürlüğü için oluşturulan 150 araçlık konvoy, Konya’da çeşitli etkinlikler düzenledikten sonra Adana'daki İncirlik Üssü'ne ulaştı. 

ISPARTA’NIN YANI SIRA DENİZLİ VE 

BURDUR DA KONVOYA DESTEK VERDİ 

Isparta’dan hareket eden konvoya, Denizli ve Burdur’dan gelen İHH’lılar da destek verdi. Katılımcıların Türk ve Filistin bayraklarıyla süsledikleri araçlarından oluşan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu" Başkan Osman Akçil’in konuşmasının ardından İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola çıktı.

ISPARTA ŞEHİR MERKEZİNDE 

GAZZE’YE DESTEK KONVOYU 

Dün saat 15.00 itibariyle Zabıta Müdürlüğü önünden hareket eden yaklaşık 100 araçlık konvoy, İstanbul Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Aksu Caddesi ve Mimar Sinan Caddesini müteakip Çevre Yolu Migros Kavşağına ulaştı. Burada, konvoya dahil olan Isparta’da kalmak isteyen vatandaşlar konvoydan ayrıldı. Diğer katılımcılar ise İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola devam ettiler. 

ISPARTA İHH’NIN FİLİSTİN’E DESTEK

KONVOYUNDAN GÖRÜNTÜLER

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta İncirlik
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °