Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta İçin Tarih Verildi; Aniden Oluşacak Gökyüzünden Vuracak!

Isparta İçin Tarih Verildi; Aniden Oluşacak Gökyüzünden Vuracak!

ISPARTA 6.05.2023 07:15:00 0
Isparta İçin Tarih Verildi;  Aniden Oluşacak  Gökyüzünden Vuracak!

Isparta, Antalya, Burdur, zmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla… 

Ege ve Batı Akdeniz’de (Antalya, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla) cuma günü ani sert yağış kütlelerinin oluşabileceği, ceviz büyüklüğünde dolu yağışlarının görülebileceği belirtildi.

Türkiye, mayıs ayında yağışlı havalarla mücadele ediyor. Özellikle Ege ve Batı Akdeniz bölgesi için bu kez uyarı yapıldı. Sosyal medyada meteorolojik tahminlerin paylaşıldığı Hava Forum isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

ANİ YAĞIŞ KÜTLELERİ OLUŞABİLİR

Buna göre cuma günü öğle saatlerinden sonra Ege ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla) ani sert yağış kütleleri oluşabilir. Öte yandan bölgede ceviz büyüklüğünde dolu yağışının görülebileceği belirtildi.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Cuma öğleden sonra Ege ile Batı Akdeniz'de yerel olarak ani sert yağış kütleleri oluşabilir. Meteorolojik hareketlilik bekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde dolu yağışları da görülebilir, riskli...”


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °