Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta HEM Kayı Köyü Yaşam Merkezi Kursiyerleri Atkı ve Bere Örüyorlar; Depremzede Çocuklar Üşümesin…

Isparta HEM Kayı Köyü Yaşam Merkezi Kursiyerleri Atkı ve Bere Örüyorlar; Depremzede Çocuklar Üşümesin…

ISPARTA 18.02.2023 10:11:00 0
Isparta HEM Kayı Köyü Yaşam Merkezi Kursiyerleri Atkı ve Bere Örüyorlar;  Depremzede  Çocuklar  Üşümesin…

Isparta Halk Eğitimi Kayı Köyü Yaşam Merkezi Usta Öğretici Raziye Aydın öncülüğünde Kayı Köyü bayanları depremzedeler için örgü atkı, şapka, bere, yelek pijama ve bebek giysileri örüyor. 

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız da yaralandı. 

TÜRKİYE YARDIMA KOŞTU…

Deprem haberinin duyulması ile tüm Türkiye deprem bölgesine yardıma koştu. Bunlardan birisi de Isparta merkeze bağlı Kayı Köyü bayanları. Isparta Halk Eğitimi Kayı Köyü Yaşam Merkezinde kurs gören bayanlar Usta Öğretici Raziye Aydın öncülüğünde Kayı Köyü bayanları depremzedeler için örgü atkı, şapka, bere, yelek pijama ve bebek giysileri örüyor

AYDIN; “ÖRÜLEN TÜM GİYSİLERİ 

DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERECEĞİZ” 

Örülen tüm giysileri deprem bölgesine göndereceklerini ifade eden Isparta Halk Eğitimi Kayı Köyü Yaşam Merkezi Usta Öğretici Raziye Aydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Halk Eğitim Merkezimiz tarafından Kayı Köyümüzün Yaşam Merkezinde trikotaj, biçki, dikiş ve giyim kursunda eğitim gören Kayılı bayanlarımızla birlikte deprem bölgesindeki çocuklar ve büyükler için atkı, bere, şapka, bere, yelek pijama ve bebek giysileri örüyoruz. Hazırlanan giysiler yetkililer aracılığıyla deprem bölgesine gönderecektir. 

“DEPREM BÖLGESİNDE

HAVA ÇOK SOĞUK” 

Depremin ilk gününden itibaren bölgedeki vatandaşlara yardım etmek için çalışıyoruz. Bölgenin en zorlayan şartı soğuk hava olunca bizde mesleğimiz olarak da yapabileceğimiz güzel bir katkı olarak düşündük. Atkı, bere ördük ilk etapta. Acil yaptığımız atkı ve bere gibi giysileri örerek yetkililere ulaştırıyoruz. Malzeme olduğu sürece sürdüreceğiz. Daha fazlasını yapmak için çaba göstereceğiz" dedi.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN DİYE…

Tabiki deprem bölgesinde çocuklar da son derece önemli. Çocuklar üşümesin diye, ilk etapta çocukları düşündük. Onlar için de giysiler ördük. Deprem gerçeği acı bir durum. Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Üretime devam edeceğiz. Bizler buradan, deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi. 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °