Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Halkı, Kış Girerken Pahalılıktan Şikayetçi; Eskileri Giymeye Devam Edeceğiz

Isparta Halkı, Kış Girerken Pahalılıktan Şikayetçi; Eskileri Giymeye Devam Edeceğiz

ISPARTA 20.11.2023 21:59:00 0
Isparta Halkı, Kış Girerken Pahalılıktan Şikayetçi;  Eskileri Giymeye  Devam Edeceğiz

Isparta’da kış yüzünü gösterdi havalar soğumaya başladı. Vatandaşlar soğuktan korunmak için kışlık bot ve mont fiyatlarına bakmaya başladı. Kışlık almak için alışverişe çıkan vatandaşları ise fiyatlar daha çok üşüttü. Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 60 artarken vatandaşların ortak yorumu, "Eskileri giymeye devam edeceğiz" oldu

MEDYA32 – ÖZEL HABER

Kira fiyatları, gıdadaki artış derken şimdi de kışlık giyim ürünleri vatandaşların belini büküyor. Dolar kuru ve enflasyon giyim ürünlerindeki fiyatları da artırdı.

Üst üste gelen zamların önüne geçilemezken vatandaşlar soğuk havaların gelmesiyle birlikte kışlık kıyafet alışverişi yapmaya başladı. 

“BU KIŞ YENİ KIYAFET 

ALAMAYACAĞIZ” 

Ispartalı işletmeciler fiyatların geçen yıla göre yüzde 60 ile 70 oranında arttığını söylerken, ciro olarak artış olduğunu fakat adet bazında düşme olduğunu ifade ettiler. Fiyat değerlendirmelerinde bulunan bazı vatandaşlar piyasaya göre fiyatların normal olduğunu söylerken, bazı vatandaşlar ise pahalılıktan dolayı 2 yıllık kıyafetleri idare ettiklerini belirterek, medya32.com’a açıklamalarda bulundular. 

“ALIŞVERİŞİ 

ERTELEYECEĞİZ”

Bu yıl ortalarından itibaren enflasyonun adeta fırladığını ve fiyatların da afaki arttığını ve bu yüzden kışlık kıyafet alışverişi yapamadığını belirten İbrahim Tekli, bir ceketin bin lira olduğunu söyleyerek pahalılıktan yakındı. Tekli; “Her şey çok maliyetli. Bu kış alışverişi erteleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİN 

UCUZUNU SEÇİYORUZ”

Vatandaşların şu anda her konuda isyan ettiğini söyleyen Ayşeğül Aydın; “Kışlık giyecekler o kadar pahalı ki, her şeyin ucuzuna gidiyoruz. Artık kaliteyi aramıyoruz” sözlerini kullanarak bütçeye göre kendine yakışanı almaya gayret ettiğini dile getirdi.

“BÜTÇEME 

GÖRE ALIYORUM”

Ancak birkaç parça bir şey alabildiğini söyleyen Ahmet Yılmaztürk, her şeyin pahalı olduğunu ve bütçesine göre alışveriş yaptığını belirterek, “Fiyatlar eskiden daha iyiydi. Şu an her şey pahalı ve bir şey almak çok zor” diyerek görüşlerini ifade ettiler. 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °