Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun; Aile Okulu Projesi Çığ Gibi Büyüyor Sayı 3 bin 365’e Çıktı

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun; Aile Okulu Projesi Çığ Gibi Büyüyor Sayı 3 bin 365’e Çıktı

ISPARTA 21.12.2022 10:09:00 0
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun;   Aile Okulu Projesi Çığ Gibi Büyüyor Sayı 3 bin 365’e Çıktı

HABER: Yunus ÖZLER 

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, Bakanlıkça geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan ‘Aile Okulu Projesi’nde eğitim verilenlerin sayısının her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek; “Isparta'da Hak Eğitim Merkezi olarak iki ay önce 2 bin olan sayı şuanda 3 bin 365’e kadar ulaştı” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığınca geçtiğimiz Eylül ayında 81 ilde hayata geçirilen ‘Aile Okulu’ Projesi kapsamında Isparta’da da eğitimler tüm hızıyla sürüyor. Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından yürütülen proje kapsamında Eğitici Eğitimi, Veliler İçin Eğitim, İlk Yardım Eğitimi ve Trafik Öğreniyorum Eğitimlerine katılanlara sertifikaları veriliyor. 

UYGUN; “PROJENİN AMACI ÇOCUKLARIN 

GELİŞİMİ VE AİLE FAKTÖRÜNÜ ÖN PLANA ÇIKARMAK” 

Yürüttükleri Aile Okulu Projesiyle ilgili olarak bilgi veren Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, projedeki amacın; Çocukların Bilişsel ve Duygusal Gelişimleri, Ahlak Eğitimi, Çatışma ve Stres Yönetimi, Aile içi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli Teknoloji Kullanımının yanı sıra Aile Unsurunun daha etkin hale getirmek olduğunu söyledi. Uygun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz Eylül ayında ‘Aile Okulu’ Projesini hayata geçirmişti. İl ve İlçelerde bu görevi Halk Eğitim Merkezleri yürütüyor. Biz de Isparta Halk Eğitim Merkezi olarak projeyi yürütüyoruz ve eğitimlere devam ediyoruz. 

‘Aile Okulu Projesi’ kapsamındaki eğitimlere gönüllülük esasına dayalı katılan velilere Çocukların Bilişsel ve Duygusal Gelişimleri, Ahlak Eğitimi, Çatışma ve Stres Yönetimi, Aile içi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli Teknoloji Kullanımı, Teknoloji Bağımlılığı, Sağlıklı Beslenme gibi konularda bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri veriliyor. Velilere eğitim sonunda katılım belgeleri takdim ediyoruz” dedi. 

“ŞUANA KADAR 3 BİN 365 

KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ” 

Aile Okulu Projesi'nin yürürlüğe girdiği günden bu zamana kadar proje kapsamında 833’ü erkek, 2 bin 532’si kadın olmak üzere toplam 3 bin 365 veliye eğitim verdiğini vurgulayan Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun; “İki ay önce 2 bin 123 olan eğitim verilen veli sayısı bugün itibariyle 3 bin 365’e kadar yükselmiştir. Bu kapsamda; toplam 227 kursta 427 kişiye Aile Okulu Eğici Eğitimi, 2 bin 850 kişiye bu eğitimimiz veliler için Aile Okulu Eğitimi, 12 kişiye Ailede İlk Yardım Eğitimi ve 76 kişiye Trafik Öğreniyorum eğitimi verilmiştir. 

KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR,

İSTEYEN VELİLERİMİZ BAŞVURABİLİR”

Proje katılan veliler dört haftalık eğitim almakta olup, proje kapsamında ilk olarak 427 öğretmenimize eğitim verdik. Bu Öğretmenlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra kendi okullarında kendi velilerine yönelik kurslar açtılar. Toplamda 3 bin 365 velimize eğitim verdik. Kurslarımız devam ediyor isteyen velilerimiz başvuruda bulunabilirler. Velilerden aldığımız geri dönüşlere göre kurslarımızın son derece faydalı olduğunu gördük. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi. 

AİLE OKULU EĞİTİMLERİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °