Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta Ekonomisine Katkı Sunan Elma Bahçelerinde; Budama Sezonu Başladı

Isparta Ekonomisine Katkı Sunan Elma Bahçelerinde; Budama Sezonu Başladı

ISPARTA 16.03.2023 21:11:00 0
Isparta Ekonomisine Katkı Sunan Elma Bahçelerinde;  Budama Sezonu Başladı

Isparta Ekonomisine Katkı Sunan Elma Bahçelerinde Budama Sezonu Başladı Yıllık ortalama 1 milyon 230 bin 580 ton rekolteyle Türkiye'nin elma üretiminde önemli bir yere sahip İlimizdeki elma bahçelerinde hummalı bir çalışma yapılmaktadır.

Tarım ve Orman İl Müdürü Eyüp Adıgüzel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Baharın gelmesiyle birlikte yeni sezon hazırlıkları kapsamında elma ağaçları büyük bir titizlikle budanmaktadır.  Elma  ağaçlarının budanması  kültürel  mücadele yöntemleri  arasında  yer almaktadır. Meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve yüksek verimin gereklerinden birisi de kurallara uygun budamadır. Bu nedenle ilimiz Eğirdir İlçesinde, budama tekniklerini benimsetmek amacıyla Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yerinde budama eğitimi düzenlenmiştir. 

Eğitimde  budamanın yanı  sıra  meyve yetiştiriciliği,  çeşit  seçimi, bahçe  tesisi,  bitki besleme, sulama, aşılama, hastalık ve zararlılara karşı mücadele konularında da bilgi verilmiştir. Eğitimin sonunda hastalık ve zararlıların mücadelesinde pestisit uygulamasına hemen karar verilmemesi, öncelikle kültürel ve entegre mücadele yapılması gerektiği, son çarenin kimyasal mücadele olduğu vurgulanmıştır. 

Üreticiler  ile teknik  personel  soru ve  tecrübe  paylaşımlarıyla  eğitime katkı  sağlamıştır. Üreticilerin talepleri doğrultusunda uygulamalı eğitimlere devam edilecektir” dedi. 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °