Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta Eğitime Destek Platformu’ndan; Haydi ‘Çocuklar Camiye’ Projesi

Isparta Eğitime Destek Platformu’ndan; Haydi ‘Çocuklar Camiye’ Projesi

ISPARTA 12.07.2023 21:17:00 0
Isparta Eğitime Destek Platformu’ndan;  Haydi ‘Çocuklar  Camiye’ Projesi

Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, geçen yıl başlattıkları ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesini bu yılda uygulamaya koyduklarını belirterek; “Projedeki amacımız, çocuklarımızı camilere çekerek vakit namazları camide kılmalarını sağlamaktır. Proje sonunda çocuklarımız ödüllendirilecektir” dedi. 

Söz konusu proje ile ilgili açıklamalarda bulun Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, açıklamasında; “Bilindiği gibi, platform olarak geçen yıl ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi gerçekleştirmiştir. Bu proje, çocuklarımızın vakit namazları camide kılmalarını teşvik eden, yarışma formatında hayata geçirdiğimiz, ilk ve Ortaokul öğrenci grubuna hitap eden bir projedir. Bu proje ile camilerimizle çocuklar arasında köprü kurmayı amaçlıyor; katılan çocukların namaz bilinci ve alışkanlığı kazanmalarına, manevi potansiyellerini keşfetmelerine ve iç huzuru yaşayarak öğrenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz ve tüm İlk ve Ortaokul öğrencilerini bu yarışmaya davet ediyoruz. Projeye 25 Haziran tarihinde başlayan kayıtlar okullardan öğrencilere gelecek online başvuru linki ile yapılabildiği gibi bizzat öğrencimiz kuran kursuna gittiği caminin hocasına başvuruda bulunarak da yapılabilmektedir. 

İl Müftülüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu Yaz Kur’an Kursları kapsamında yaptığımız bu proje sonunda 40 gün boyunca hiçbir vakit namazını kaçırmayan ve camide kılan çocuklarımızı bisiklet ödülü ile ödüllendireceğiz. Diğer tüm katılımcı çocuklarımıza ise kırtasiye seti ve benzeri ödüllerimiz olacaktır” dedi. 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °