Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Silah Atma Hakkı Bize de Verilsin

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Silah Atma Hakkı Bize de Verilsin

ISPARTA 13.12.2023 18:00:00 0
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş;  Silah Atma Hakkı Bize de Verilsin

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, Eğirdir ilçesine bağlı Haymana Köyünde kurtların çobanların ağıllarına kadar indiğini belirterek; “Yetkililer, ya sık sık yaşadığımız bu kurt kâbusuna bir çare bulsun, ya da biz çobanlara da böyle tehlikeler karşısında silah kullanma hakkı ve yetkisi verilsin” dedi. 

BAŞKAN SARIDAŞ; “KOYUN VE 

KEÇİLERİMİZE KURTLAR SALDIRIYOR” 

Kurtların koyun veya keçi sürülerine saldırıp onlarca, hatta yüzlerce hayvanı telef ettiği hadiselerle sık sık karşılaştıklarını ifade eden Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimizde koyun ve keçilerimize kurtlar saldırıyor. Maalesef bunun örnekleri ile zaman zaman karşılaşıyoruz. 

“KURTLAR KOYUN VE KEÇİ 

İŞLETMESİNE KADAR GELDİ” 

Bunun son örneği dün Eğirdir ilçemize bağlı Haymana Köyümüzde yaşandı. Sayıları tahmini 10 civarı kurt sürüsü içinde koyun ve keçilerin bulunduğu Ali Özcan’a ait işletmenin yanına kadar geldi. Saldırıda ürken koyunlar büyük korku yaşadı. 

“BİZE DE SİLAH KULLANMA HAKKI VERİLSİN” 

Bizim Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak isteğimiz, bilindiği gibi; Yaban Keçileri Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından korunuyor. Ancak, bizim koyun ve keçilerimiz devlet tarafından korunmuyor yani koruması bizlere bırakılıyor. Bu durum da biz de diyoruz ki, koyun ve keçilerimizi korumak için bize de silah kullanma hakkı ve yetkisi verilsin ki, biz de kurt saldırıları karşısında bu hakkımızı kullanabilelim. Aksi takdirde, koyun ve keçilerimiz gözlerimizin önünde kurtlar tarafından parçalanıyor ve bizler bir şey yapamıyoruz. Kurtları öldürdüğümüzde ise bize yüksek miktarlarda para cezaları kesiliyor. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması lazım” dedi. 

“KURTLARA ÇARE BULUNMALI”

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, sonuçta her halukarda zararı çobanların çektiğini ve il genelinde kurtların çobanların korkulu rüyası olmaya devam ettiğini belirterek, kurt sorununa bir an önce çare bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °