Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta Dahil 20 İlin Tamamına Duyuruldu! Uyarılar Peş Peşe Geldi

Isparta Dahil 20 İlin Tamamına Duyuruldu! Uyarılar Peş Peşe Geldi

ISPARTA 2.08.2023 14:22:00 0
Isparta Dahil 20 İlin Tamamına Duyuruldu!  Uyarılar Peş Peşe Geldi

Bugün için Türkiye'nin 2 büyükşehri başta olmak üzere 20 ilden fazla bir kesime tek tek uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılarda başı çeken iller arasında Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Eskişehir, Trabzon, Rize, Kars ve Ardahan yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) dengesiz hava tahminleri için yurdun 4 köşesini uyardı. başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok il genelinde aşırı sıcak ile sağanak arasında gel gitler olacağı bilgisi verildi. Meteoroloji son dakika açıkladı! Bir yanda şiddetli yağış, diğer yanda 40 dereceyi aşan sıcak hava! Haritaya böyle yansıdı, çok sayıda ilde...  

Ağustos ayının ilk günü olan 1 Ağustos Salı günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Eskişehir'in doğu kesimleri, Ankara'nın güney ve doğu çevreleri, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Kars ve Ardahan çevreleri ile Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °