Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta CHP’nin Kurmayları 38. Kurultay’da; Isparta 8 Oyla Temsil Ediliyor

Isparta CHP’nin Kurmayları 38. Kurultay’da; Isparta 8 Oyla Temsil Ediliyor

SİYASET 4.11.2023 12:10:00 0
Isparta CHP’nin Kurmayları 38. Kurultay’da;  Isparta 8 Oyla  Temsil Ediliyor

Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yarıştığı CHP’nin 38’nci Kurultayı Ankara’da başladı. Partinin Isparta kurmaylarının tam kadro katıldığı kurultayda Isparta’nın 8 delegesi oy kullanacak. Kurultayın bugünkü bölümünde Genel başkanlık seçimleri, yarınki bölümünde ise Parti Meclisi (PM) seçimi yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 38. Olağan Kurultayı çalışmalarına 4 – 5 Kasım 2023 tarihlerinde yani bugün ve yarın gerçekleştirilecek. Söz konusu kurultay bugün saat 10.00 itibariyle başladı. Kurultay’da Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Partinin Grup Başkanı Özgür Özel Genel Başkanlık için yarışacaklar. 

DELEGE OLMAYANLARA

ÖZEL BÖLÜM

Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilen Kurultayda; Protokol, Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları ile kurultay delegeleri için ayrı bölüm oluşturuldu.

GENEL BAŞKANLIK SEÇİMLERİ BUGÜN  

PM SEÇİMLERİ YARIN GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

İki gün sürecek kurultayın ilk gününde yani bugün genel başkan seçimi yapılacak. 1.368 delegenin oy kullanacağı CHP’de, genel başkan adayı olmak için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyordu. Mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun  yanı sıra diğer aday Özgür Özel adaylık için istenen oy sayısına ulaştı. 

ISPARTALI DELEGELER 

TAM KADRO KURULTAYDA

CHP’nin bugün başlayan ve iki gün sürecek olan 38. Kurultayında Isparta’nın delege kurmayları da kurultaya tam kadro katıldı.  

CHP’NİN ISPARTA’DA

8 DELEGESİ BULUNUYOR

17 Eylül’de yapılan il kongresinde Isparta’da kurultay delegesi olarak seçilen şu isimler, hem bugünkü genel başkanlık seçimlerinde hem yarın Parti Meclisi (PM) seçimlerinde oy kullanacaklar.

CHP Isparta’da partilerini 38. Kurultayda temsil eden üst kurul delegelerinin isimleri şöyle; Vedat Şenol, Ali Gürsel Demirdöğen, Şaban Gözcü, Birtan Özgün Takmaz, Canan Taşer, Halil Tuncel, Reşat Yalvaç, Mehmet Murat Yılmaz.


Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °