Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta CHP’den KYK Yurtları Açıklaması; İhmallerin, Sorumsuzluklar Zincirinin Bir Sonucu

Isparta CHP’den KYK Yurtları Açıklaması; İhmallerin, Sorumsuzluklar Zincirinin Bir Sonucu

ISPARTA 14.11.2023 08:15:00 0
Isparta CHP’den KYK Yurtları Açıklaması;  İhmallerin, Sorumsuzluklar  Zincirinin Bir Sonucu

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Onur Gürfidan, Isparta’da KYK Yurtlarında son zamanlarda meydana gelen asansör ve zehirlenme olaylarının yetkilerin ihmal, sorumsuzluk zincirinin bir sonucu olduğunu söylediler. 

BAŞKAN ŞENOL; “ACİL ÖNLEM ALINMALIDIR” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol konu ile ilgili olarak dün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Partinin Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Onur Gürfidan ve çok sayıda partili katıldı. 

İl Başkanı Vedat Şenol, son zamanlarda Isparta’da KYK yurtlarında meydana gelen olaylardan en çok öğrencilerin zarar gördüğünü belirterek, yetkililerin ve hükümetin konuya acilen çözüm bulması gerektiğini vurguladı. Daha sonra bir konuşma yapan Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Onur Gürfidan da konuşmasında; “KYK sorunları ülkemizde son aylarda giderek artmaktadır. Bu sorunların öğrenci şehri olan Ispartamızda her geçen gün farklı bir şekilde ortaya çıkması bizi derinden üzmekte ve Şehrimizde öğrenci nüfusunun 90 binden 60 bine neden düştüğü sorusuna cevap vermektedir. Asansör faciası, yemekhaneler de içinde  böcek kurt çıkan kötü yemekler konforsuz yatak düzeni ve daha nice sorun. Aileler çocuklarını devlete güvenerek KYK yurtlarına gönderiyor devletin yurdu kendi evladına bakamıyor. 

Öğrenci kardeşlerimizi sizler ne olarak görüyorsunuz bu şekilde sağlıklı bir eğitim alacaklarını düşünüyor musunuz? Bakımı yapılmayan geciken asansörler Aydın da bir kardeşimizin canını aldı bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Ülkemizin 4 bir yanında her gün başka bir KYK yurdun da sorun çıkıyor yetkililer bu durumu çözmek için ne yapıyor? 

Geçen haftalar da şehrimiz Isparta da Erkek KYK da bir asansör askıda kaldı 15 20 dakika boyunca arkadaşlarımız içinden çıkamadı şimdi de Bediüzzaman Kız KYK yurdunda yaşanan zehirlenme vakası. 117 öğrenci kardeşimizin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasına sebep oldu . Olay yaşanmadan önce Kredi Yurtlar kurumu Müdür Yardımcısı Isparta da yurtları denetlemeye gitmişti. Denetimler sadece göz boyamak icin mi yapıldı? Denetleme arkasından yaşanan bu olayı kabul etmiyoruz. 

Öğrenci arkadaşlarımızın daha sağlıklı bir ortam da eğitim almalarını istiyoruz. İçlerinden bir arkadaşımızın başına olumsuz bir şey gelirse ailelerine nasıl hesap vereceksiniz? Kendi evlatlarınız yok mu? Hiç Utanmıyor musunuz? Vicdanınız sızlamıyor mu? Öğrenci kardeşlerimizin canına kast edecek ihmalsizlikler yüzünden başka bir arkadaşımızın daha canından olmasına göz yumamayız. Derhal yetkililer bu duruma el atmalı ve bu sorunları çözmeli. Devletin yetkililerini göreve çağırıyoruz göz boyamak için yapılan denetimleri asla kabul etmiyoruz. 

Sabahları artık KYK yurtlarından gelen kötü haberler ile uyanmak istemiyoruz. Geleceğin teminatı olan genç arkadaşlarımızın daha iyi ortamlar da eğitim alıp mezun olmalarını istiyoruz. Arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız. İnsan haklarına yakışır onurlu bir yaşam için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °