Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta CHP'de Vedat Şenol Dönemi

Isparta CHP'de Vedat Şenol Dönemi

ISPARTA 18.09.2023 15:22:00 0
Isparta CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38'nci Isparta İl Kongresi gerçekleştirildi. Toplam 248 oyun kullanıldığı kongrede Vedat Şenol 119 oy, Şenay Günay 89, Ahmet Tunçbilek 40 oy aldı ve Vedat Şenol partinin yeni İl Başkanı oldu. 

HABER: Yunus ÖZLER 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38'nci Isparta İl Kongresi dün saat 11.00’de Isparta Meydan AVM Gül Salonunda gerçekleştirildi. Vedat Şenol, Şenay Günay ve Ahmet Tunçbilek olmak üzere üç adayın yarıştığı kongreye; Partinin Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Isparta Esnaf ve Santakarları Odaları Birliği Partinin Eski Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

TANSEL DİLAVER ADAY OLMADI

KONGREDE 3 ADAY YARIŞTI 

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan kongrede ilk olarak Kongre Divanı oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Divan Başkan Yardımcılığına Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen, Katipliklere ise; Canan Taşer ve Ramazan Durmaz seçildiler. Yalım Halıcı’nın Milletvekili olması nedeniyle geçtiğimiz yıl görevi devralmış olan mevcut İl Başkanı Tansel Dilaver’in aday olmadığı kongrede, üç aday başkanlık için yarıştı. İl delegesi olan 302 kişiden 248’inin oy kullandığı seçimlerde Vedat Şenol 119 oy, Şenay Günay 89, Ahmet Tunçbilek 40 oy aldı. 

ADAYLAR KENDİLERİNİ

TANITIP, PROJELERİNİ ANLATTILAR 

İl Başkanı Tansel Dilaver’in açılış konuşmasının ardından adaylara sırayla söz verildi. Bu doğrultuda, Başkan adayları sırasıyla Ahmet Kürkçü, Vedat Şenol ve Şenay Günay birer konuşma yaparak kendilerini tanıttılar ve projelerini anlattılar. 

MİLLETVEKİLİ HALICI; “BEN DE BUGÜNKÜ GİBİ 

ÜÇ ADAYLI BİR KONGEDE BAŞKAN SEÇİLMİŞTİM” 

Adayların konuşmalarının ardından kürsüye Partinin Isparta Milletvekili Yalım Halıcı geldi. Milletvekili Halıcı kongrede yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi, ben de buralara İl Başkanlığından geldim. 17 Şubat 2020 yılında yapılan il kongresinde aynı bugün burada olduğu gibi yine 3 adaylı bir kongre gerçekleştirmiştik ve ben o kongrede başkan olarak seçilerek geçtiğimiz yılın genel seçimleri öncesine kadar partime il başkanı olarak hizmet verdim. 

“PANDEMİ GİBİ ZOR SÜREÇTE 

DAHİ SAHADAYDIK” 

Tabi, o süreçte tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi olayı çıktı. Ama biz pandemi döneminin zorlu koşullarında da sahadaydık. Orman yangınlarında da biz vardık. Elektrik kesintileri olduğunda Isparta’yı yine biz sahipsiz bırakmadık. Eğirdir Gölü’nde, Gelendost’ta elma bahçelerinde, Uluborlu’da kirazda, Dereboğazı Yolu’nda kısacası Isparta’nın bütün problemlerinde bu efsane örgütle beraber, sizlerle beraber çalıştık. 

“ISPARTA’DA İKİNCİ 

PARTİ OLMAYI BAŞARDIK” 

İşte bunun sonucunda Isparta’da 65 Bin 750 oy alarak ana muhalefet partisi olarak 2. Parti olarak seçimlerden çıktık. Oyumuzu yüzde 44.4 arttırdık. Partilerimizin bütün kademeleri çok mücadele etti, hepimiz taşın altına eline koyduk. Ve hep beraber bu günleri gördük ve daha güzel günleri göreceğiz. 

Bilindiği gibi, ilçe kongrelerimizi geçtiğimiz ay yaptığımız Merkez İlçe Kongremizle tamamladık. Ancak, ilçe kongrelerimiz arzu ettiğimiz kadar hareketli geçmedi. Daha büyük bir coşku ve heyecanlı olmasını bekliyorduk. Bugün il kongremizdeyiz, ben il kongremizde kadar karamsar değilim. Bu zorlu şartlarda 3 il başkan adayı bu görevi devralmaya talip oldular. Kendilerini cesaretlerinden ötürü kutluyorum. İşte Cumhuriyet Halk Partisi’nin Isparta’da nasıl dinamik bir hale geldiğini hep beraber görüyoruz. 

“PARTİMİZ ARTIK ÇARŞAF LİSTEYİ BİR 

GELENEK HALİNE GETİREBİLMELİDİR” 

Cumhuriyet Halk partisi yeni bir kurultaya gidiyor. Böyle bir süreçte birilerinin çıkıp bir şeyler söylemesi gerekiyordu. Fakat bu söylem ne sayın genel başkanı ne yönetimi ne de dünden bugüne partide emek verenleri kırmayan dökmeyen bir öz eleştirili söylem olmalıydı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde rekabet kültürü, yarış kültürü her zaman olmuştur. Biraz önce konuşmacılar söyledi, CHP artık çarşaf listeyi de bir gelenek haline getirebilmelidir. Bu bir cüretkar başkaldırıdır. 

“GAZİ MUTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE 

6 OKUN IŞIĞINDA BİZ BUNU BAŞARMAYA TALİBİZ”

Türkiye’yi yıllardır haksız hukuksuz şekilde yöneten AKP iktidarına, tarikatlara, cemaatlere devreden AKP iktidarına bir başkaldırıdır. Kadın cinayetleri karşısında sessiz kalan AKP’nin çürümüş zihniyetine bir başkaldırır. Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 6 okun ışığında biz bunu başarmaya talibiz” dedi. 

İPİ VEDAT ŞENOL GÖĞÜSLEDİ 

Kongrede son olarak seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde; Vedat Şenol 119 oy, Şenay Günay 89, Ahmet Tunçbilek 40 oy aldı ve Vedat Şenol partinin yeni İl Başkanı oldu. 

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un listesi şu isimlerden oluşuyor: 

YÖNETİM KURULU: İsa Akçil İbrahim Aydemir, Şakir Çetin, Cenab Çırak, Kazım Çoban, Mehmet Sahil Derici, Ebubekir Erginli, Aysel Güvenç, Vedat Halıcıoğlu, Hale Kara, Emre Karabuğan, Yaşar Mutlu, Şaziye Oğuz, Feray Selek, Gürhan Şavklı, Nurşen Tayyar, Mehmet Devrim Topuz, Hüseyin Cem Uğurlu, Berk Yassıkaya, Güldalı Yıldız. 

İL DİSİPLİN KURULU: Ali Demirkol, Ramazan Erdemir, Kemal Güneş, Sultan Kumru, Sami Özgen, Arif Sağlam, Cengiz Sakarya, Fatma Topal, Ahmet Yıkılmaz. 

KURULTAY DELEGELERİ: Ali Gürsel Demirdöğen, Şaban Gözcü, Vedat Şenol, Birtan Özgün Takmaz, Canan Taşer, Halil Tuncel, Reşat Yalvaç, Mehmet Murat Yılmaz. 

CHP ISPARTA İL KONGRESİNDEN GÖRÜNTÜLER: 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta ' Vedat Şenol Dönemi
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °