Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta CHP DEĞİŞİM dedi

Isparta CHP DEĞİŞİM dedi

ISPARTA 23.10.2023 14:48:00 0
Isparta CHP DEĞİŞİM dedi

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel’in Isparta’ya ziyaretinde konuşan İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta İl Örgütü olarak değişimden yana olduklarını söyledi. 

CHP'de 38'inci Olağan Kurultay öncesi ülke turuna çıkan ve il il gezerek il örgütlerinden destek isteyen CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, geçtiğimiz gün Isparta’ya geldi. 

ÖZGÜR ÖZEL’E COŞKULU KARŞILAMA 

Parti binasına gelişinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Genel Başkan adayı Özgür Özel, Isparta’da kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. CHP İl Binasında partililere hitaben bir konuşma yapan Özel’in bu toplantısında Isparta milletvekili Yalım Halıcı, İl Başkanı Vedat Şenol ve Merkez İlçe Başkanı ile çok sayıda partili katıldı. 

ÖZEL; “ÇOK ÇALIŞTIK AMA

SEÇİMLERİ KAYBETTİK” 

Özel, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Öncelikle Isparta’da olmaktan, baba ocağında olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet'in 100. yılında Atatürk'ün partisi olan CHP’yi iktidar olması için çok çalıştık. Ancak seçimi kaybettik. Bu seçimi kaybetmekle partide büyük bir duygusal kopuş başladı. Fakat, sayın Genel Başkanımız 'Kazanamadık ama kaybetmedik de' diyerek kendilerini teselli etmeye çalışıyorlar. 

“6 KASIM’DA ANKARA’YA GELECEKSİNİZ” 

Tüm bu yaşananlar partimizde değişimin şart olduğunu ortaya koyuyor. Bu doğrultuda 6 Kasım'da yapılacak kurultayda değişim için aday oldum. Bugün Isparta’dan önce gittiğim illerde bulunduğum çağrıyı burada da yineliyorum. Türkiye'nin dört bir yanında bin 200 delege seçildi. Bizler doğal delegeyiz. Parti meclisi üyelerimizle, milletvekillerimizle, YSK üyelerimizle ama bin 200 delege örgütümüz tarafından seçildi ve yollandı. O delegelerimize her birisi parti sevgisini, Atatürk sevgisini, ülke sevgisini şah damarında hisseden delegelerimize sesleniyoruz. 2 hafta sonra bugün yola çıkıp Ankara'ya geleceksiniz. Sonra da geri döneceksiniz. 

“ÜLKENİN VE PARTİMİZİN 

GELECEĞİNE YÖN VERECEKSİNİZ” 

Ankara'da Cumhuriyetin 100. yılındaki Cumhuriyet Halk Partisini yönetecek kadroları ve Genel başkanı belirleyeceksiniz. Bütün delegelerimizden ricamız, onlardan bu ülke için bu parti için, ricamız lütfen bu 15 gün boyunca aklına ve vicdanına güvendiğiniz herkesle konuşun.   kimin aklına, kimin vicdanına güveniyorsanız herkesle konuşun. Öğrencilerle, gençlerle, kendi çocuklarınızla, anne babanızla, akrabalarınızla, sokaktaki insanlarla, alışveriş yaptığınız esnafla, sizden alışveriş edenlerle, yetiştirdiğiniz öğrencilerle, komşularınızla, kadınlarla konuşun. Ve deyin ki; -Ben Cumhuriyetin 100 yılında Cumhuriyet Halk Partisinin geleceğini tayin edecek bir oy kullanacağım. Bu oyu nasıl kullanayım diye sorun. Ben Türkiye'nin dört bir yanındaki sokağın, örgütün ve üyenin sesini bütün delegelerimizin duyacağına ve  o iradeyi sandığa taşıyacaklarına inanıyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin yepyeni kadrolarla gençleşmiş dinamik kadrolarla çok yerinde çok güçlü takviyelerle ve örgütlerin baktığında kendilerini göreceği evet bu partiyi örgütten gelenler yönetiyor diyeceği bir anlayışla CHP'nin sadece liderini değil, Sayın genel başkanımıza saygımız sonsuz sadece liderini değil ama liderine yönetim kadrolarını, tüzüğünü, programını ve siyaset yapış biçimini değiştirip yepyeni bir yola çıkmanın en önemli karar olduğunu düşünüyorum.

“İLK İŞİMİZ ISPARTA’YA ÇOK 

GÜZEL BİR PARTİ BİNASI YAPMAK OLACAK” 

Isparta’ya Afyon’dan geldim. Orada olduğu gibi burada da il binası sorunu var. Buradan söz veriyorum Genel Başkan seçilmem halinde Afyon ve Isparta il örgütlerine yakışır bir parti binası yapacağım. Ben daha önce de Isparta’ya geldim ve buradaki sorunları yakınen biliyorum. Bakın burada partililerimiz bu salona sığmıyor. Binalara sığamamak iyidir de Isparta il binamızı bu örgüte yakışacak nitelikte gençlik kollarının, kadın kollarının ana kademenin ayrı ayrı rahat çalışacağı, insanların rahat gelip gidecekleri, hepimizin gurur duyacağı bir Isparta İl Binası’na kavuşturmakta Özgür Özel’in genel başkanlıktaki ilk icraatı olacak. 

“ISPARTA’YI BİZ BABA 

OCAĞI OLARAK BİLİYORUZ” 

Isparta’daki baba ocağımıza gelişimizde bize kucak açan bu sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Önce bir iki kelime Isparta ile ilgili bir şeyler söylemek isterim. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin şöyle bir sözü var; ‘Türkiye’de bütün ilçeleri birbirine bölünmüş yollarla bağladık’ diyorlar. Isparta bir il merkezidir. Konya’ya giderken ve Antalya’ya giderken bölünmüş yol sorunu bitmedi. 20 yıllık inşaatlar sürüyor. Eğirdir Gölü gerekli ilgiden mahrum olduğu için her geçen gün göl çekiliyor. Ispartalıların da içi çekiliyor. Göl çekiliyor, Ispartalıların içi çekiliyor.

“ELMA, KİRAZ, GÜL 

ÜRETİCİSİNİN SORUNLARI VAR” 

Son derece üzüntü duyulan bu konuyu da bir cümleyle olsun, daha önceki dönemlerde, il başkanı olduğu dönemde şimdi milletvekiliyken Yalım Vekilimizin üzerinde durduğu dikkat çekmek istediği önemli bir husus. Önceki dönem milletvekillerimizin de dikkat çekmeye çalıştığı bir husus ama maalesef gerekli tedbirler alınamadığı için sorun sürüyor. Isparta için kritik günlerden birinde Isparta’ya geldim çünkü Isparta’da geçim denince elma, kiraz, gül bunun dışında çiftçinin geçimle ilgili bir imkanı yok. Malum elmanın durumu, malum kirazın durumu. Gül en önemli geçim kaynağıyken ve en az 65 lira gibi bir fiyat gerekiyorken bugün 51 lira açıklanan fiyat, gül üreticisini tatmin etmekten uzaktır. Bu fiyat uygun bir fiyat değildir. Bunun mutlaka revize edilmesi, yukarıya çekilmesi gerektiğini düşünüyor ve ifade ediyoruz. Çünkü gül, sadece gül üreticisinin cebine giren para değildir gül fiyatı. Gül fiyatı üreticinin cebine yutsun diye değil elinde tutsun diye, bütün Isparta ile paylaşsın diye verilir.  Gülün fiyatı iyi bir fiyat değilse Isparta’nın bütün ekonomisinin çarkları yavaşlar. 

“ISPARTA, SANAYİ ŞEHİRLERİ İLE 

AYNI KATEGORİYE KONULMUŞ” 

Bunun için bu konuda da önemli bir hassasiyeti dile getirmek isterim. Son olarak geçmişte de üzerinde konuştuğumuz Isparta’nın 2. Teşvik Bölgesi olması, yani Kayseri ve Denizli’yle bir tutulması. Kayseri ve Denizli sanayi şehirleri, Isparta ise sanayileşmesi, teşvik edilmesi gereken bir şehir ama bir yanda Burdur’da diğer tarafta Afyon’da üçüncü dördüncü kademeleri uygulamaları varken, burada olunca bu sefer Isparta’ya açılacak fabrikalar elli kilometre öteye, teşvik bölgelerine gidiyor. Bu Isparta için bir kayıp. Bunları gelmişken Isparta’nın sayın basını karşımızdayken, Türkiye basının kıymetli temsilcileri buradayken bir kez daha söylemek lazım” dedi. 

“GENEL BAŞKAN OLUNCA İL BAŞKANININ 

ÇAYINI İÇMEDEN BU ŞEHİRDEN AYRILMAYACAĞIM” 

Konuşmasının sonunda, nasıl bir Genel Başkan olacağını anlatan Özgür Özel; “Örgütümüze sözümüz şudur ki; Koşan, çalışan, terleyen bir genel başkan. Nasıl yerel seçimlerde 60 günde 41 ilde 247 aday tanıttıysak, nasıl gelip nerede akşam orada sabah Eğirdir’de yattıysak, gelip Isparta’da yatan Eğirdir’de yatan, sizinle birlikte çalışan, bu partiyi ayağa kaldıran, dinamik durmayan her günü seçim kampanyası olarak gören, seçimin ertesi gününü bir sonraki seçimin ilk günü gören, başarmadan yorulmayan iktidara ulaşmadan hedefe vardım saymayan, bundan sonraki süreçte yılmayan, durmayan bu partiye hak ettiği başarıları yaşatan bir genel başkan, bir genel merkez, örgütüyle övünen, örgütüyle çalışan bir genel başkan ve bir genel merkez vadediyorum. Burası ki baba evidir. 

alışmalara ya başlamadan önce gelip hepiniz adına il başkanının bir çayını içen ya da çalışmalar kaçta biterse bitsin il binasına gelip bir yorgunluk kahvesi içen, il binalarına çıkan, ilçe binalarına çıkan bir genel başkan vadediyorum” dedi. 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta DEĞİŞİM
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °