Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta Belediyesini Denetleyecek Olan; Denetim Komisyonu Yenilendi

Isparta Belediyesini Denetleyecek Olan; Denetim Komisyonu Yenilendi

ISPARTA 2.01.2023 17:32:00 0
Isparta Belediyesini Denetleyecek Olan;  Denetim Komisyonu Yenilendi

Belediye Meclisi, görev süresi dolan Belediye Denetim Komisyonu üyelerini yeniden belirledi. Beş kişilik komisyonda üçü Ak Partili, 1’i MHP’li ve 1’i CHP’li olmak üzere 5 meclis üyesi yer aldı. 

Isparta Belediye Meclisinin 2023 Yılı Ocak ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddelerin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi. 

DENETİM KOMİSYONU

SEÇİMLERİ YAPILDI 

Söz konusu Meclis Toplantısında; gündemin ikinci maddesinde buluna ve Belediye’nin hesaplarını denetlemek için kurulan ve görev süresi dolan Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. Ak Parti’nin Meclis Grup Sözcüsü Fahrettin Gözgün, söz alarak Denetim Komisyonu üyelikleri için partilerinden Zafer Akça, Kaptan Yılmaz ve Mehmet Ali Ceylan’ın aday olduğunu söyledi. MHP’den Oğuzhan Göker aday gösterilirken, CHP’den de Mustafa Dülgerbaki aday gösterildi. 

AK PARTİ ÜYELERİNİ DEĞİŞTİRDİ, MHP 

VE CHP AYNI İSİMLERLE DEVAM ETTİ 

Denetim Komisyonuna aday gösterilen isimlere bakıldığında, Ak Parti’nin geçen yıl ilgili komisyona seçilen isimleri tamamen değiştirdiği, MHP ve CHP’nin ise aynı isimleri aday gösterdiği dikkat çekti. Zira geçen yıl Ocak ayında yapılan Denetim Komisyonu’na Ak Parti’den Mehmet Ören, Özler Erdoğan ve Hacer Kutlu seçilirken, MHP’den Oğuzhan Göker ve CHP’den de  Mustafa Dülgerbaki aday gösterilmiş ve bu isimler komisyona seçilerek bir yıl süreyle görev yapmışlardı. 

AK PARTİ’DEN 3,

MHP’DEN 1 VE CHP’DEN 1 ÜYE

Bilindiği gibi; Kanun gereği kapalı zarf usulü ile seçim ve parti üyelerinin meclisteki sayılarına göre belirlenen Denetim Komisyonunda 3 iktidar, 2 muhalefet partisi temsilcisi bulunuyor.  

İŞTE DENETİM

KOMİSYONU ÜYELERİ

Yapılan gizli oylama ve üç partiden birer kadın üyenin oluşturduğu Tasnif Heyeti tarafından sayımı yapılan oylar sonucu; aday listesindeki isimlerin dışında başka isim çıkmadı. Bura göre; Ak Parti’nin adayları Zafer Akça (30 oy), Kaptan Yılmaz (31 oy) ve Mehmet Ali Ceylan (31 oy). MHP’den Oğuzhan Göker (29 oy) ve CHP’den Mustafa Dülgerbaki (27 oy) alarak Denetim Kurulu üyeliğine seçildiler. Söz konusu Denetim komisyonu bir yıl süre ile belediye hesaplarını denetlemek üzere görev yapacak.

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °