Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Belediyesi’nden; Halk Otobüslerine ‘Depremzede’ Desteği

Isparta Belediyesi’nden; Halk Otobüslerine ‘Depremzede’ Desteği

ISPARTA 8.04.2023 09:23:00 0
Isparta Belediyesi’nden;  Halk Otobüslerine ‘Depremzede’ Desteği

Isparta Belediye Meclisi, Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifine Depremzede Misafirlerin ücretsiz binişleri konusunda bir defaya mahsus olmak üzere 1 milyon 500 bin TL destek verme kararı aldı. Söz konusu karar, mecliste 6 red oya karşılık 25 kabul oyu ile oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti. 

Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

HALK OTOBÜSLERİNE 

BİR DEFAYA MAHSUS 

1,5 MİLYON TL DESTEK 

Gündemin 2. Maddesinde yer alan; S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin gelir desteği ile ilgili taleplerinin görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. Bu konuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Raporda; “Belediyemiz Özel halk Otobüsleri uygulamasında S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı tarafından gönderilen talep dilekçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde K. Maraş merkezli meydana gelen asrın felaketi olan depremden dolayı ilimizde yaklaşık 15 bin depremzede misafir edildiği, bununla birlikte ücretsiz ve indirimli taşınan yolcu sayısının arttığı, ayrıca son dönemde gerek ulaşım maliyetlerinin aşırı yükselmesi, gerekse depremden dolayı üniversitelerin kapanması sebebiyle biniş sayılarında aşırı düşüş yaşandığı ve bunun da esnaf üzerinde yük olduğu belirtilmekte 15 Aralık 2021 tarih ve 31700 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kanun kapsamında Belediyeler kendisinden izin veya ruhsat almak veya hat kiralamak suretiyle çalışan toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere nüfus hattın uzunluğu ve hattın kullanan sayısı kerlerini esas alarak tespit edeceği hatlardaki toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlananlara ilişkin desteği ödemesi yapılabileceğine istinaden gelir desteği talep edilmekte olup, S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine sadece bir sefere mahsus olmak üzere 1 milyon 500 bin TL gelir desteği verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi. 

RAPORA CHP’Lİ ÜYE

KARACA ŞERH KOYDU 

Plan Bütçe Komisyonunun raporuna, Komisyonun CHP’li üyesi Hasan Karaca şerh koydu. Karaca şerhinde, “Gerek deprem gerekse üniversitelerin kapanmış olması olumsuz etkilemiştir. Ayın desteğin esnafımıza da sağlanmadığı tek işletmeye sağlanmış olmasını kabul etmiyorum. Bundan dolayı komisyon raporuna katılmıyorum” ifadesini yazdı. 

OY ÇOKLUĞU İLE 

MECLİSTEN GEÇTİ 

Daha sonra, Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve rapora Ak Parti ile MHP’li üyeler kabul oyu verirken, CHP ve İYİ Partili üyeler red oyu verdiler. Böylece, rapor 25 kabul oyuna karşılık 6 red oyu ile oy çokluğu ile meclisten geçmiş oldu.


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °