Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Belediyesinde GES Yatırımlarına Devam

Isparta Belediyesinde GES Yatırımlarına Devam

ISPARTA 4.09.2023 15:55:00 0
Isparta Belediyesinde  GES Yatırımlarına Devam

 Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye olarak İller Bankasından GES projesi için 50 milyon, özel ve kamu bankalarından Subay Lojmanlarının oraya yapımına başlanan Otopark için ise 50 milyon lira kredi kullanmak istediklerini belirterek, özel ve kamu bankalarından alacaları 50 milyonluk kredi için İller Bankasından teminat mektubu alacaklarını bildirdi. Konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Ağustos oyunu ‘izinli’ olarak geçiren Isparta Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’de Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. 

GES YATIRIMLARINA DEVAM

Meclis gündeminin 6. Maddesinde yer alan; İller Bankasından 50 milyon TL’lik teminat mektubu alınması için Belediyemiz adına her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi konusu ile 7. Maddesinde yer alan; Özel ve kamu bankalarından 50 milyon TL kredi alınması ve bu işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi konuları görüşüldü. 

BAŞDEĞİRMEN; “ÖZEL VE KAMU BANKALARINDAN ALACAĞIMIZ KREDİ İÇİN İLLER BANKASINDAN ALACAĞIMIZ TEMİNAT MEKTUBUNU VERECEĞİZ” 

Başkan Başdeğirmen, söz konusu gündem maddeleri için mecliste bilgilendirme konuşması yaptı. Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bilindiği gibi, göreve geldiğimiz günden beri sizlerden bir çok konuda kredi için yetki aldık. Ancak, bizler her yetki alışımızda kredi almadık. Yani, verdiğiniz bu yetkilerin çoğunu kullanmadık. Son olarak sizlerden asfalt bitüm maddesi için 7 milyon liralık yetki almıştık. Bunun sadece 4 milyon liralık kısmını kullandık. Şimdi ise, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) yatırımlarımız ile Subay Lojmanlarının orada yapımına başladığımız Otopark’ın bitirilmesi için kredi alacağız. GES yatırımlarımız için şuana kadar 110 milyon liralık yatırım yaptık. Otogar için 95 milyonluk kredi aldık bunun 85 milyonunu kullandık. Ancak, orası sanıyorum 140 milyon liraya mal olacak. Dolayısıyla paramız yetmeyecek. Şimdi sizlerden Belediye olarak GES yatırımı için 50 milyon, Otopark için 50 milyon lira olmak üzere toplam 100 milyon liralık özel ve kamu bankalarından alacağımız kredi için yetki istiyoruz. Bu krediler için İller Bankası bize yani Isparta Belediyesine teminat mektubu verecek yani bir anlamda garantör olacak. Biz de İller Bankasından alacağımız teminat mektubunu kredi alacağımız bankaya vereceğiz. Bu konuda sizlerden yetki istiyoruz” dedi. 

PLAN VE BÜTÇE 

KOMİSYONUNA 

HAVALE EDİLDİ 

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaptığı açıklamanın ardından söz konusu gündem maddelerini Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve gündem maddeleri ilgili komisyona oy birliği ile havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, Meclisin Cuma günü yapılacak olan Eylül ayı son toplantısında konu hakkında hazırlayacağı raporu meclise sunacak. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °