Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Emre Gökgöz; Unutmayın! En Büyük Engel Sevgisizliktir

Isparta Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Emre Gökgöz; Unutmayın! En Büyük Engel Sevgisizliktir

ISPARTA 10.05.2023 17:03:00 0
Isparta Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Emre Gökgöz;  Unutmayın! En Büyük  Engel Sevgisizliktir

Isparta Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Muammer Emre Gökgöz, engelli olmanın insanların elinde olan bir şey olmadığını ve her sağlıklı insanın her an engelli hale gelebileceğini belirterek; “Unutmayın. En büyük engel sevgisizliktir. Hayatı paylaşmak için engel yoktur. Engelliler haftamız kutlu olsun” dedi. 

Her yıl 10 – 16 Mayıs tarihlere arasında engellilerin de bu dünyada yaşadığını göstermek ve oluşturulan güçbirliği için engellilerle birlikte yaşanması gerektiğini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Engelliler Haftası bugün başladı. 

CUMHURİYET MEYDANINDA 

TÖREN DÜZENLENDİ 

Bu doğrultuda; bugün saat 10.00’da Valilik önü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Lütfi Büyükses, Ak Parti Milletvekili Adayı Yakup Kütük, Isparta Görme Engelliler, Yürüme Engelliler, İşitme Engelliler ve Ortopedik Engelliler Derneklerini Başkan ve üyeleri katıldı. 

GÖKGÖZ; “AMACIMIZ, ENGELLİLER 

KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK” 

Törende ilk olarak Engelliler Haftası çelengi Atatürk Anıtına sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız söylendi. Ardından, günün ve haftanın anlam ve önemini belirten konuşmayı Isparta Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Muammer Emre Gökgöz yaptı. Gökgöz konuşmasında şunları söyledi; “10 – 16 Mayıs günlerini kapsayan hafta, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Sosyal devlet ilkesi, çağdaş eğitim, erişilebilir bilgi ve uygun yaşam koşullarının sağlandığı, eşitliğe saygılı Engelliler haftası açılış ( farkındalık ) etkinliğine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bilindiği gibi, 10 - 16 Mayıs günlerini kapsayan hafta, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Sosyal devlet ilkesi, çağdaş eğitim, erişilebilir bilgi ve uygun yaşam koşullarının sağlandığı, eşitliğe saygılı adil bir toplum ve insanlık onuruna yakışır bir yaşam ancak farkındalık ile mümkündür.

HER ENGEL GÖRÜNÜR DEĞİLDİR!

Bazen kişinin ne denli ciddi bir hastalıkla mücadele ettiği dış görünüşünden anlaşılmaz. Hastalığımızı görememeniz, bunun gerçek olmadığı anlamına gelmez. Bizi Engellileri anlamaya çalışmak yerine, Bizim Sorunlarımızı Fark Edin!

Fark Edin ki; Engelli rampalarının önüne araç park etmeyin, görme engelliler için yapılan kılavuz yollara eşya koymayın, işgal etmeyin. Görünmez bir hastalıkla mücadele edenler bazen kendi yakınlarını bile ne denli ciddi bir hastalıkla savaştıklarına ikna edemeyebilirler. Hastalığın yarattığı birçok engel psikolojik bir sorun olarak algılanabilir. 

ENGELLİ YOKTUR! ENGELLEYEN 

VE ENGELLENEN VARDIR!

Hastalar yakınlarından bile mobinge varacak şiddette davranışlar görebilir, ötekileştirilebilir, yalnızlaştırılabilirler. Toplumda EŞİT bireyleriz. Engelli Yoktur! Engelleyen ve Engellenen Vardır! Engelsiz hayata birlikte bakalım. Hayat yolunda birlikte adımlayalım. Engelsiz hayata dair birlikte çabalayalım. Hayata gülümseyerek hep dik bakalım. Unutmayın.! En büyük engel sevgisizliktir. Hayatı paylaşmak için engel yoktur! Engelliler haftamız kutlu olsun” dedi. 

Cumhuriyet Meydanındaki tören, Muammer Emre Gökgöz’ün konuşmasının ardından sona erdi.  

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °