Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Belediye Meclisi'nde; Yılın İlk Seçimi

Isparta Belediye Meclisi'nde; Yılın İlk Seçimi

ISPARTA 8.01.2024 16:50:00 0
Isparta Belediye Meclisi

Isparta Belediyesi bugün gerçekleşen Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda yılın ilk seçimi yapıldı. Toplantıda, Belediye’nin hesaplarını bir yıl süre ile denetleyecek ‘Denetleme Kurulu’ seçimle belirlendi. 

Isparta Belediye Meclisinin 2024 Yılı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Saat 14.00’te Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında yapılan toplantıda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.maddesi gereğince, en az 3, en çok 5 kişiden oluşacak denetim komisyonu için üye seçimi yapıldı. 

5 KİŞİLİK DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ 

Gündemin birinci maddesinde bulunan; Denetim Kurulu Seçimi (5 Asil 5 Yedek) maddesi gereği; Ak Parti’den 3, CHP’den 1 ve MHP’den 1 üye için, meclis sandık başına geçti.

İŞTE DENETİM KOMİSYONUNU 

YENİ ÜYELERİ 

Gizli Oylama ile yapılan seçimler neticesinde; Ak Parti’den Gülsüm Tunçbilek, Hakkı Kaya ve Hatice Çakır, CHP’den Hasan Karaca ve MHP’den ise Oğuzhan Göker Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildi. 

DENETİM KOMİSYONU NE İŞ YAPAR?

Denetim Komisyonu, belediye binası içinde Belediye Başkanı tarafından belirlenen yerde çalışır ve çalışmalarında başta Belediyenin ilgili Birim Müdürleri ve diğer yetkilileri olmak üzere uzman kişi ve kuruluşlardan yararlanabileceği gibi kamu kuruluşları personelinden de yararlanabilir. Komisyon tarafından istenen bilgi ve belgelerin iade edilmek üzere verilmesi mecburidir. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °