Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta AGD Tarafından Başlatılan Siyer – İ Nebi Yarışmasının; Başvuruları Başladı

Isparta AGD Tarafından Başlatılan Siyer – İ Nebi Yarışmasının; Başvuruları Başladı

ISPARTA 2.12.2022 12:23:00 0
Isparta AGD Tarafından Başlatılan Siyer – İ Nebi Yarışmasının;  Başvuruları Başladı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Isparta Şubesi Başkanı Mustafa Başgül, her yıl liseli ve ortaokullu gençlere yönelik düzenlidikleri Peygamber Efendimiz S.A.V’in hayatını konu alan Siyer-i Nebi Yarışması başvurularının başladığını belirterek; “Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları 4 Aralık’a kadar kabul edilecektir. 17 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 31 Aralık Cumartesi akşamı yapılacaktır” dedi.

 

Başkan Başgül, konu ile ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi. AGD Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Başgül şunları söyledi; “Anadolu Gençlik Derneği olarak “Her genç bir gelecektir” düsturuyla öğrencilerimizle yıl içinde çeşitli faaliyetlere imza atıyoruz. Her yıl liseli ve ortaokullu gençlere yönelik düzenlendiğimiz Peygamber Efendimiz sav’min hayatını konu alan Siyer-i Nebi Yarışması başvurularımız kısa bir süre önce tüm illerde olduğu gibi Ispartamızda da başlamıştı.

 

Elhamdülillah bu yıl yarışmaya gençlerimizin yoğun bir ilgisi var. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları 4 Aralık’a kadar kabul edilecektir. 17 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 31 Aralık Cumartesi akşamı yapılacak olan Mekke’nin Fethi Programında açıklanacaktır ve yine bu programda ödüller taktim edilecektir.

 

Yarışmayı düzenlemekteki ana gayemiz liseli gençlerimize hayatın her alanında rol model olarak almamız gereken alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz S.A.V’i daha iyi bir şekilde tanıtmak ve bize getirmiş olduğu vahyi şuurlu bir şekilde algılanmasını sağlamaktır. Kaybedeni olmayan bu yarışmada Liseli Gençlerimiz inşallah Siyer-i Nebi vesilesiyle modern dönemin dayatmış olduğu popüler kültürün yozlaşmış yaşantısından kurtulup vahyin kültürüne, Efendimizin ahlakına ve hayat görüşüne adım atmış olacaklardır.

Bu güzel temennilerle beraber Liseli kardeşlerimizi bu sınava başvurularını yapmaya davet ediyoruz. Sınav başvurularını www.efendimizinizinde.com adresinden online olarak yapabilirler. Başvurusunu tamamlayan öğrencilerin kitapları en kısa sürede ücretsiz olarak kendilerine ulaştırılacaktır. Sonuçların açıklanmasıyla beraber dereceye girenlere Türkiye bazında birinciye 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 7 bin, dördüncüye 6 bin ve beşinciye de 5 bin TL ödül verilecek. Isparta ödüllerimiz ise birinciye 2 bin, ikinciye 1 500, üçüncüye 1000, dördüncüye 750 ve beşinciye 500 TL verilecektir. Ödüllerimiz 31 Aralık cumartesi akşamı yapılacak olan Mekke’nin Fethi programında verilecektir. Yoğun ilgilerinden dolayı Ispartalı genç kardeşlerimize teşekkür ederiz” dedi.

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °