Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta 5 Yıllık Geleceğini Oyluyor: Kazanan Isparta Olsun…

Isparta 5 Yıllık Geleceğini Oyluyor: Kazanan Isparta Olsun…

ISPARTA 31.03.2024 10:36:00 0
Isparta 5 Yıllık Geleceğini Oyluyor:  Kazanan Isparta Olsun…

Mahalli idarecilerin belirleneceği seçim günü geldi çattı. Bugün yapılacak olan yerel seçimlerde il genelinde 330 bin 216 seçmen 22 Belediye Başkanlığının yanı sıra İl Genel ve Belediye Meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gidiyor. Seçimlerde ayrıca köy ve mahalle muhtarları da seçilecek. 

ISPARTA HALKI OYUNU 08.00 – 17.00 

SAATLERİ ARASINDA KULLANACAK 

Kamuoyunu aylardır meşgul eden yerel seçim günü sonunda geldi çattı. Bugün ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da on binlerce seçmen yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidiyor. Oy kullanma işlemi bu sabah saat 08.00 de başladı ve saat 17.00 de sona erecek. Seçim dolayısıyla il genelinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, seçim sonuçlarının en hızlı bir şekilde alınabilmesi için de gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı.

İL GENELİNDE 330 BİN 216 SEÇMEN

1153 SANDIKTA OY KULLANACAK 

Isparta’daki seçimlerde il merkezinde 189 bin 745, merkeze bağlı köy ve kasabalarla birlikte 211 bin 378 ve il genelinde ise toplam 330 bin 216 seçmen başta Isparta merkez olmak üzere diğer ilçeler ve beldeler dahil toplam 22 Belediye Başkanlığının yanı sıra İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarlarını belirlemek için bin 153 Sandıkta oy kullanacak. 

22 BELEDİYE

BAŞKANI

SEÇİLECEK…

Bugün yapılacak olan ve oy kullanma işleminin başladığı seçimlerde Isparta il genelinde merkezin yanı sıra toplam 22 Belediye Başkanı seçilmiş olacak. Belediye Başkanlıklarının yanı sıra İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin seçimleri de gerçekleştirilecek. Bunların yanı sıra mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyeti üyelikleri için de seçimler yapılacak. Bu nedenle bir seçmen 5 kez oy kullanmış olacak. 

İŞTE ISPARTA BELEDİYE

BAŞKAN ADAYLARI…

Bugünkü seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı için 8 siyasi partinin başkan adayı yarışacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği oy pusulasındaki sıralamaya göre seçimlere katılacak olan siyasi partilerin Isparta merkezde Belediye Başkan adayları şöyle; 

İŞTE ISPARTA ADAYLARI; 

Ak Parti: Şükrü Başdeğirmen 

İYİ Parti: Ahmet Tural 

CHP: Atakan Yazgan

MHP: Y. Ziya Günaydın 

Zafer Partisi: Gökmen Gökmenoğlu 

Yeniden Refah Partisi: Mustafa Aydemir 

Saadet Partisi: Aydın Apaydın 

DEVA: Tuna Tokuç

DSP: Efe Bedirhan Özbilge

TKP: Ozkan Baran Oktay 

HKP: Hamza Pehlivan 

ABP: Serhat Kolbaşı

BDP: Abdurrahman Şimşek 

YTP: Ramazan Aytekin 

MP: Mehmet Zeki Özen 

HÜDA – PAR: Hasan Koç 

DEM: Meral Karakuş

Bağımsız: Mustafa Dokur 

Bağımsız: Çetin Sakaoğlu

Bağımsız: Serkan Ağarlı 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °