Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’tan; Çiftçiler Günü Mesajı

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’tan; Çiftçiler Günü Mesajı

ISPARTA 14.05.2022 17:51:00 0
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’tan; 
Çiftçiler 
Günü 
Mesajı
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
 
BAŞKAN SELÇUK, ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Tüm çiftçilerin Çiftçiler Günü’nü kutlayan Başkan Selçuk, mesajında; “Çiftçilik dünyanın en kutsal mesleğidir. Bayramı, tatili olmadan ülkesi için fedakârca çalışan, alın terinin karşılığını alamamasına rağmen yine de sabrederek üretmeyi düşünen, kalbi vatan sevgisiyle çarpan çiftçilerimizin bir Çiftçiler Gününü daha kutluyoruz” dedi.
“ÇİFTÇİLİK
ZOR MESLEKTİR”
Yıllarını tarım sektörüne vermiş biri olarak çiftçileri anladığını ifade eden Selçuk; “Çiftçilik zor meslektir. Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçilerimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Büyük emeklerle ve fedakârlıklarla faaliyetlerini sürdüren, ülkemize değer katan çiftçilerimiz sadece bir gün değil, yılın her günü başımızın tacıdır” diye konuştu.
“ÇİFTÇİLERİMİZ HAYATTA KALMA
MÜCADELESİ VERMEKTEDİR”
Çiftçilerin çok büyük sorunları olduğunu ve bu sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Selçuk; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “efendimiz” dediği çiftçimiz efendi yaşamanın çok ötesinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Sektörde girdi maliyetlerinin çok yüksek olması ve pazarlama sorunlarından dolayı, çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Üreten, ürettiği ile ülkesini hatta dünyayı besleyen Türk Çiftçisi hak ettiği değeri görememektedir. Ancak bizler; çiftçimizin sesi, temsilcisi olmaya, onların sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
“ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE TÜRKİYE
HATTA DÜNYA AÇ KALIR”
Çiftçilerin üretim yapmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Selçuk; “Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğine ve huzur ortamına katkı sağlaması için uğraşan, tek amaçları üretmek, üretirken insanca ve namerde muhtaç olmadan yaşamak arzusuyla toprağı işlemeye gayret eden çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü şahsım ve Odamız adına kutluyor, ürünlerinin bereketli, geleceklerinin umutlu olmasını diliyorum. Ve son olarak çiftçi üretmezse Türkiye hatta dünya aç kalır diyorum” dedi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °