Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Fahiş Fiyat Artışına Acilen Müdahale Edilmelidir

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Fahiş Fiyat Artışına Acilen Müdahale Edilmelidir

ISPARTA 11.03.2022 08:08:00 0
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; 
Fahiş Fiyat Artışına 
Acilen Müdahale 
Edilmelidir
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, girdi maliyetlerinin son zamanlarda aşırı derecede artmasının çiftçinin belini büktüğünü belirterek; “Çiftçilerimiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Acilen fiyat artışlarına müdahale edilmesi gerek" dedi.
 
Son zamlardan en çok etkilenen kesim çiftçiler oldu. Mazotun 20 lirayı geçmesi üreticileri endişelendirmeye başladı. Gübre, ilaç ve tohuma gelen zamlar çiftçiyi iyice çıkmaza soktu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Biz vatanımız için üretmeye devam edeceğiz. Devletimizden istediğimiz yüksek fiyatları kontrol ederek gerekeni yapmaları" dedi.
"TOHUM VE İLAÇ
YÜZDE 100 ZAMLANDI"
Başkan Selçuk; “Gübre fiyatlarının düşmesi bizi sevindirmişti. Ancak tekrar yükselişe geçti. Bunun yanında tarımsal ilaca yüzde 100 tohuma da aynı şekilde yüzde 100 zam geldiği söyleniyor. Üreticimiz bir çıkış yolu arıyor. Bu dönemde tarımsal kredileri artırarak desteklemeleri yükseltmemiz gerekiyor.
“MAZOT VE GÜBREYE
İNDİRİM BEKLİYORUZ”
Sosyal medyada çıkan 'Çiftçi eski usule dönüyor' cümleleri yanlıştır. Böyle bir şey mümkün değil. Ancak mazotta üreticiye ciddi bir indirim talep ediyoruz. Yakında ovaya gireceğiz. Umarız güzel bir sezon geçiririz" şeklinde konuştu.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °