Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk;

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk;

ISPARTA 18.02.2021 04:47:00 0
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk;
Isparta’da etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı ve fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Balık tezgahları ağır kış şartları nedeniyle boş kaldı. Az sayıdaki tezgahta bulunan balıkların fiyatları da bir hayli yükseldi.
 
Isparta’da ağır kış şartları balık tezgahlarını vurdu. Hafta sonundan beri etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı ile fırtınadan dolayı balıkçılar denize açılamadı. Şehrin genelindeki bir çok dükkanda hamsi bulunmazken, bir çoğunun ise kapalı olduğu dikkat çekti. Açık olan çok az sayıdaki tezgahta bulunan balıkların da fiyatları arttı. Tezgahlarda; Hamsi 30, Sardalya 20, Somon 70, Tekir 40, Karides 50, Levrek 60, Çipura 40 liradan satıldı.
PAHALILIĞIN
SEBEBİ BALIK AZLIĞI
Isparta’da etkili olan kötü hava şartları nedeniyle pek çok balıkçının denize açılamadığını söyleyen Balıkçı Halil İbrahim Özgüven, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Balık az çıktı. Balıkçılar denize açılamadı. Bunun için tezgahlar boş kalınca az sayıdaki balığın da fiyatı yükseldi” dedi.
“TEZGAHLARA KOYACAK
BALIK ZOR BULDUK”
Bölgede kar fırtınası yaşandığını hatırlatan Özgüven, Meteorolojiye göre birkaç gün sonra havalar düzelecek. Ancak hafta sonundan bu yana tezgahlara koyacak balığı zor bulduk" diye konuştu.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °