Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta Valisi Aydın Baruş, Lavanta Bahçelerini Gazetecilere Tanıttı

Isparta Valisi Aydın Baruş, Lavanta Bahçelerini Gazetecilere Tanıttı

ISPARTA 9.07.2022 18:54:00 0
Isparta Valisi Aydın Baruş, 
Lavanta Bahçelerini
Gazetecilere Tanıttı
Vali Aydın Baruş, bu yıl ikincisi yapılacak olan Isparta Lavanta Festivali’nin tanıtımında Lavanta Bahçesi'nde, gazetecileri ağırladı. Gazetecilere Lavanta Bahçelerini gezdiren Vali Baruş, tüm Isparta halkını 22 – 24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Lavanta Festivaline davet etti.
 
Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde Lavanta bahçelerinde gazeteciler ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Vali Aydın Baruş, açıklamasında; “Isparta’da 1970’li yıllardan buyana lavanta üretildiğini kaydeden Vali Aydın Baruş, Isparta’nın lavanta üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirterek, bütün ziyaretçileri 22-23-24 Temmuz tarihinde Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde yapılacak Lavanta Festivaline davet etti. Vali Baruş; “1970’li yıllardan buyana Keçiborlu ilçemizde, Kuyucak köyümüzde lavanta üretimi gerçekleştiriliyor. Isparta Türkiye'deki lavanta üretiminde 1. sırada olan bir il. Bu lavantanın sadece görselliği kokusuyla değil aynı zamanda ticari ürünleri ile ilimiz ekonomisine kazandırılması yolunda Kuyucak Köyü çok büyük mesafe kat etti. Sizin de gördüğünüz gibi lavantaların güzelliği ve kokusu bakımından da kalitesi tartışılmaz Isparta'nın. Biz bütün ziyaretçileri Isparta’mıza bekliyoruz. Tam lavantaların açmaya başladığı mevsim buradaki lavanta hasadı Ağustos ayının sonlarına kadar sürecek. Tabii yükseltiye bağlı olarak daha yüksek rakımda ki yerlerde eylül ayı sonuna kadar lavanta hasadı gerçekleştirilecek.
 
Bizlerde lavantanın hem Türkiye'ye hem Dünyaya tanıtılması ve Isparta’mızın bu güzel yüzünün herkese tanıtılması bakımında 22-23-24 Temmuz tarihlerinde “Lavanta Festivali” gerçekleştireceğiz. Isparta Valiliği koordinesinde, Keçiborlu Kaymakamlığı, Keçiborlu Belediye Başkanlığımız, Kuyucak Köyü Muhtarlığımız, Kuyucak Kadın Kooperatifi ve Isparta Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla bu Lavanta Festivalini İnşallah gerçekleştireceğiz. Çok yoğun bir ziyaretçi katılımı bekliyoruz. Buradaki ziyaretçi sayısı konusunda bir kaç rakam vermek istiyorum ki buranın ekonomisi açısından lavantanın ne kadar önemli bir role sahip olduğunu kolayca anlatalım 2016 yılında 20.000 kişiden başlayan ziyaretçi sayısı 2019'da 750.000 kişiye ulaştı. Tabii pandemi nedeniyle son 2 yıldır ziyaretçi sayısında azalma olmakla birlikte 2021 yılında da yaklaşık 451.000 ziyaretçi aldık. İnşallah bu sene 2019 yılındaki rakama ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °