Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ISPARTA VALİLİĞİ YERİNDE İNCELEME BAŞLATTI

ISPARTA VALİLİĞİ YERİNDE İNCELEME BAŞLATTI

GÜNDEM 13.03.2019 08:23:00 0
ISPARTA VALİLİĞİ YERİNDE İNCELEME BAŞLATTI
EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ (EGÖH) gereğince  koruma altında Eğirdir Gölü Kıyı alanlarında olan geçtiğimiz ay başlatılan  İnşaat Yapı Ruhsat Tabelaları  hala asılı olmayan, Plajda yapılan yapının, Apart Otel! ile  Köbrübaşı Menderes Mahallesindeki Sazlık Kıyı alanının bulunduğu yere belediyece yaya düzenlemesi denilmesine rağmen böyle devasa  bir yapının (  inşaata çalışanlarca Cami yapılmakta denilen) yapılaşmanın yapılmasının yasalara uygun olmadığı bilinmektedir.  Bu konuda Eğirdir de yaşayan insanlarımızın gerekli  resmi makamlara  başvuruları sonucunda; Isparta Valiliği İdari ve Denetim  Müdürlüğü Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  Göl kıyısında yapılan yapılarla ilgili Eğirdir de İncelemeler başlatmıştır.
 Eğirdir de yaşayan bu konuda rahatsızlıklarını ve 2012 yürürlüğe giren  “EGÖHlerine aykırı davranılmamasını ve  koruma yasasını savunanların gerekçeleri; “EGÖH gereğince ;İçme ve kullanma suyu temin edilen Eğirdir Gölünün mevcut su kalitesinin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için havzadaki her türlü faaliyetin düzenlenmesi amacıyla gerekli hukuki ve teknik esasları oluşturmaktır919,00 metre kotu maksimum su seviyesidir.
 
MUTLAK KORUMA ALANI _6/1. Mad. Göl Yeşil Kuşaklama Bölgesi;
Maksimum su kotu olan 919.00m.’den itibaren göl çevresinde 30 metre genişliğindeki alandır. Bu alanda aşağıdaki hükümler geçerlidir. ) Bu alanda hazine adına kayıtlı olan arazilerde hiçbir faaliyete ve bu arazilerin satışına izin verilmez. d) Bu alanda bulunan ağaç ve tüm bitki türleri olduğu gibi korunur, çıplak alanlar ağaçlandırılır. Bu alanda yeni hiçbir sanayi kuruluşuna ve turizm tesisine izin verilmez. )
Bu alanlara dolgu ve hafriyat dökülemez. Gölün suların çekilmesiyle  oluşan  kuruyan alanlar göl su kotunun 919.mt. kotu içerisindedir. Sular çekildikçe MAKSİMUM KOT değişmez. Bu alanlar Yasa ilan edildiğinde su altında ve göl su kotu dahilindedir mutlak suretle korunmalıdır.” şeklindedir
 
Yrd. Doç. Dr. Erol KESİCİ T.T.K.D. Eğirdir –Isparta Temsilcisi
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °