Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta, Ulu Bir Çınarını Daha Kaybetti

Isparta, Ulu Bir Çınarını Daha Kaybetti

SPOR 27.07.2022 18:45:00 0
Isparta, Ulu Bir 
Çınarını Daha Kaybetti
Hayat, doğumla başlayan, ölümle sonuçlanan çabalar zinciridir diyenler ne kadar doğruyu söylemişler. İnsan doğuyor, acı-tatlı yaşıyor ve ölüyor. Hayatın genel kuralı bu. Evet Isparta koca bir çınar olan, yılların gazete sahibi ve matbaacı Erol Sözer abimizi kaybettik. 84 yıllık hayatında pek çok insanın yetişmesine, meslek sahibi olmasına, hayata hazırlanmasında büyük emekleri olan Erol Sözer abimiz (1947 doğumlu DEMOKRAT GAZETESİNİN) en uzun süreli sahibi olarak ilimize gece -gündüz büyük hizmetler verdi ve şehrimizin gelişip kalkınmasında öncü rol oynadı.
 
Çünkü DEMOKRAT gazetesi Isparta ve Batı Akdeniz bölgesinin bir GAZETECİLİK okulu konumunda, Erol Sözer abimizde o, okulun hem sahibi, hem müdürü, hem personeli, hem hizmetkarı, hem de insan yetiştiren örnek bir imtiyaz sahibiydi. Önce saygıyı ve sevgiyi öğretirdi. “Meslek aşkı sonra gelir” derdi. Yıllarca ilimize hizmeti sürdü. Ve bir gün, o okulu gençlere devretti. Matbaa sektöründe de uzun yıllar deneyimlerini yaşattı ve emekli olup köşesine çekildi. Erol Sözer ismi Isparta gazetecilik ve matbaacılık sektöründe bir ekoldü.
 
Her yerde izler bıraktı. (Bu arada 1967 yılında Ispartasporun kurucu üyeleri arasında yer alıp, yıllar yılı sportif faaliyetlerin içinde yer aldı. 44 yıl profesyonelce yaşayan Ispartaspor futbolcularının dert babası olarak, TARİHE geçti diyebiliriz.) Erol abimizi, küçük oğlu Osman Sözer’in ani ve genç yaşta vefatı çok derinden etkiledi ve yıktı. O olaydan sonra toparlayamadı. 1938’de başlayan hayat serüveni, Temmuz 2022’de sona eren Erol Sözer abimize ne yazsak ne söylesek az gelecektir. Tanıyanlar iyi bilirler zaten, tanımayanlar ise tam bir hayat adamı olan Erol abimizi tanımadıkları için şanssızlar diyebiliriz.
 
Evet. Isparta’mız, Temmuz ayında 50 yıllık eğitimci Çetin Büyükvanlı hocamızdan sonra, ulu bir çınar olan Erol Sözer’i de kaybetti. Her biri ayrı bir değer olan abilerimizi bir bir kaybetmekten üzgünüz. İnanın, bu değerlerin yerlerini doldurmak çok zor. Merhum Erol Sözer’e, Yüce Mevla’mızdan rahmetler niyaz ederken, kederli SÖZER AİLESİNİN büyük acılarını paylaşır, sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunarız.
Saygılarımızla.

Anahtar Kelimeler: kaybetti daha birçınarını ısparta
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °