Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta, tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti ile aldı

Isparta, tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti ile aldı

SİYASET 2.06.2018 06:23:00 0
Isparta, tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti ile aldı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili ve 27. dönem Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti hükümetlerinin 16 yılda Isparta’ya yaptığı yatırımları özetledi. AK Parti iktidarıyla Isparta’nın tarihinin en büyük yatırımları aldığını vurgulayan Bilgiç, yatırımların çeşitlenerek devam edeceğini söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili ve 27. dönem Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal32’de katıldığı Birebir Seçim Özel programında AK Parti hükümetlerinin 16 yılda Isparta’ya yaptığı hizmetleri anlattı. Bilgiç, AK Parti iktidarıyla birlikte Isparta’nın tarihinin en büyük yatırımlarını aldığını vurguladı.medya32
Bilgiç’in Davraz Kayak Merkezi’nden İl Özel İdare yatırımlarına, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda yaptığı açıklamalar şöyle;
DAVRAZ KAYAK MERKEZİ’Nİ TÜRKİYE’NİN EN İYİ MERKEZLERDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZmedya32
“Davraz bizim son derece önemli bir değerimiz ve onu geliştirmek adına adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Oranın imar planları yapıldı. Telesiyej hattı yapıyoruz. 45 milyon  liraya ihalesi yapıldı ve oradaki inşaat başladı. Özel idare olarak oradaki belli alanların tahsisini yaptık. Yeni günübirlik ve otel alanlarıyla ilgili tahsis talepleri yapıldı. Yakın zamanda ihalelere çıkılarak yeni tesislerin kazandırılması noktasında hareket edeceğiz. Orada sadece çim saha, spor alanları yeterli değil. Yüksek rakımlı sporun tüm branşlarının orada kamp yapması için bir kapalı spor salonu ihtiyacımız vardı. Bunun da yüzde 50’si Spor Toto ve yüzde 50’sinin de il özel idare kaynaklarından karşılanmak suretiyle bu yatırımı en kısa zamanda kazandıracağız. Oradaki kayak süresini uzatmak gerekiyor. Suni kar araçlarını yakın zamanda alacağız. Önümüzdeki yıl inşallah bu işi tamamlarız. Bunları da Davraz’a koyarak kayma sürelerini 5 aya çıkartarak orayı çok daha güçlü hale getiririz. Türkiye’deki en uzun pistlere sahibiz fakat kar sürecinin kısa olmasından dolayı yaşadığımız sıkıntılar vardı. medya32Ayrıca tesislerimiz yetersizdi. Yaptığımız bu yatırımlarla birlikte yapay karla birlikte sezonu uzatarak Davraz Kayak Merkezi’ni Türkiye’nin en iyi merkezlerden biri haline getireceğiz. Diğer spor branşlarını da Isparta’da ağırlamak için gerekli adımları atıyoruz.
ÖZEL İDARE ÜZERİNDEN 630 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK
Sadece 630 milyonun üstünde Özel İdare üzerinden biz yatırım yaptık. 260 milyon lirasını sadece son 3 yıla sığdırdık. 2017 yılında 212 km sıcak asfalt yaptık. Başka illerde en yakın özel idaresinin 60 km sıcak asfalt gerçekleştirdiğini görüyorsunuz. Bunun için asfalt plenti kurduk ve altyapımızı yeniledik. Bu sene 220 km’lik sıcak asfalt hedefimiz var. Bugün itibariyle 70 km’yi tamamladık. Bu sene bütün grup köy yollarımızın tamamını sıcak asfalta kavuşturmak. 2022 yılında 2 bin 40 km’lik özel idare yol ağını sıcak asfalt yapmak istiyoruz. Birim km başı maliyetlerinde Türkiye’deki en iyi rakamları yakaladık. Geçen yıl bir yolu ek mesailer dahil olmak üzere 125 bin liraya mal ettik.
50 MİLYON KİLİT TAŞI DAĞITTIK
Köylerimizde içme suları için artık elektrik ücreti ödenmiyor. Geçen yıl 73 köyümüzde elektrik panelleri kurduk. Bu yılla birlikte toplam 116 köyümüze bu sistem kurulmuş olacak. Türkiye’de bunun örneği yok. Sadece 3 yılda 20 milyon  liralık 50 milyon adet kilit taşını köylerimize dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Bu sene de 7,5 milyon liralık 20 milyon adet kilit taşını dağıtma hedefimiz var.medya32
7 KÖY HALI SAHAmedya32
1,5 milyon liralık yatırımla bin 500’ün üzerinde nüfusu olan 7 köyümüze halı saha yapıyoruz. Daha sonra bunu bin sonra da 500 nüfusa kadar indireceğiz. Köylerimizi gençlerimizin yaşayabileceği düzene kavuşturacağız.medya32
203 KÖYÜN ÇÖPÜNÜ ÖZEL İDARE TAŞIYORmedya32
203 köyümüzün tamamına çocuk oyun parkı koyduk. 123 tane yeni su deposu yaptık. 203 köyümüzün çöpünün tamamını biz taşıyoruz. 203 köyümüze çöp konteynırı dağıtmışız. Bunların hepsi Özel İdare’nin başarısıdır.
ŞUANDA 10 OKUL YAPIMI DEVAM EDİYOR
Isparta’da şuanda 10 tane milli eğitim yatırımı devam ediyor. 3 tane anaokul projesi var. 2002-2018 yılları arasında 60 okul binası yapmışız. 871 derslik, 12 spor salonu, 5 tane öğrenci pansiyonu, 3 atölye, 2 uygulama oteli, 1 hizmet binası. 2018 yılında ihale edilip tamamlanacak olan 7’si okul 10 okul, 116 dersliğimiz ve 1 öğrenci pansiyonumuz var.
KÜLTÜR MERKEZİ YERİNE ANAOKUL PLANLANIYOR
Çevre yolundaki ticaret kültür merkezi binasını anaokul olarak planladık. 250 kişilik büyük bir anaokulu olarak orayı düzenlersek oradaki eğitim kampüsüne hizmet eder diye düşünüyoruz.
EVDE BAKIM HİZMETLERİNE 195 MİLYON TL KAYNAK AKTARDIKmedya32
Isparta’da bakım hizmeti alan vatandaşımızın sayısı 3 bin 500. Evde bakım hizmetini 2007’de başlattık. 2017 dahil olmak üzere evde bakım hizmetine Isparta’da aktardığımız kaynak 195 milyon lira. Eskiden engelliler kurumsal bakım almak için sıradalardı. 2002 kayıtlarına 2 bin 446 kişi sırada bekliyordu bugün sırada bekleyen kimse yok. Büyük devlet böyle olunur. Vatandaşı düşünen, vatandaşına hizmet için var olduğunu düşünen iktidar da böyle olur. Engelli aylıkları 74 liraydı. Bugün yüzde 69’a kadar engelli olan vatandaşlarımızın 2002’de 74 lira olan aylıkları bin 197 liraya çıkarıldı. Engelli oranı yüzde 70’in üzerinde ise aylık destek bin 794 lira.
28 SAĞLIK TESİSİ KAZANDIRDIKmedya32
Bu dönemde Isparta’ya 28 sağlık tesisi kazandırdık. Bunun 6 tanesi hastane. medya32Eğirdir’e 75+25 yataklı devlet hastanesinin ihalesi yapılıyor. Ambulans sayılarında çağ atladık.
TOKİ’NİN 1. ETABI TEMMUZ’DA BAŞLAMIŞ OLUR
TOKİ ile anlaşmalarımızı yaptık. En geç Temmuz sonunda projeleri tamamlanmış olarak birinci etap TOKİ’ye başlamış olacağız. SDÜ’nün yanındaki eski devlet hastanesinin yan tarafını TOKİ’ye vereceğiz. Bu konuda sağlık bakanlığı ile görüşüyoruz. Emeklilerimiz ve dar gelirli esnafımızın ev ve kira problemlerini ortadan kaldıracağız. Bunu ilk söyleyen benim, talep toplayın diyen benim. Bugün 16 bin talep var.
KONYA YOLUNDA EĞİRDİR GEÇİŞİNİ ÇOK UĞRAŞTIK VE ÇÖZDÜK
Coğrafya itibariyle sıkıntılarımız vardı. Konya yolunda Eğirdir geçişini çok uğraştık ve çözdük. Eğirdir geçişini 2023’e kadar bölünmüş yol haline getirmiş oluruz. Eğirdir-Mahmatlar arasını mevcut güzergahtan geçireceğiz.
DEREBOĞAZI’NIN İHALE SÜREÇLERİ BU YIL TAMAMLANMIŞ OLACAKmedya32
Dereboğazı yolu proje süreçleri sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu yıl tamamlanmış olacak. İhale süreci de tamamlanmış olacak. Geriye kalan 64 kilometrelik bir hattımız var. Bu hat içerisinde toplam 28 km tünelimiz var. Yaklaşık 12-13 km viyadüğümüz var. Çok ciddi maliyetleri olan bir yol. İnsanımız bunu sonuna kadar hak ediyor. Karayolları kamulaştırma ile ilgili vatandaşlarla toplantılar yapmaya başladı.Dostluk yolu da hazır. Onun da bir anca ihalesinin yapılıp inşaatına başlanacağına düşünüyorum.”GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °