Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta sokaklarını karış karış temizleyip; Normale Dönüşe Hazırladılar

Isparta sokaklarını karış karış temizleyip; Normale Dönüşe Hazırladılar

ISPARTA 10.05.2020 20:42:00 0
Isparta sokaklarını karış karış temizleyip; 
Normale 
Dönüşe 
Hazırladılar
Isparta Belediyesi, yeni tip Koronavirüse karşı dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken; normalleşme sürecine geçiş döneminde vatandaşların yoğun olarak kullandığı yollarda ve kullanım alanlarında temizlik çalışmaları yaptı.
 
Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren vatandaşların sağlığı için dezenfeksiyon seferberliği başlatan Isparta Belediyesi, yaklaşık iki aydır her gün şehir merkezinde temizlik çalışmaları yapıyor. Şehir merkezinde yoğun olarak kullanılan otobüs durakları, yaya alt ve üst geçitleri, belediyeye ait umumi tuvaletler, bisiklet yolları ve çevre yollarında temizlik ve yıkama çalışmaları gerçekleştiren ekipler, normal günlerde de dezenfeksiyon hizmetlerini sürdürüyor.
BAŞDEĞİRMEN; “ŞEHRİMİZİ
NORMALLEŞMEYE HAZIRLIYORUZ”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, salgın olayının başgösterdiği günden bugüne kadar şehir genelinde sürdürdükleri cadde düzenleme çalışmalarının yanı sıra temizlik çalışmalarına da büyük önem verdiklerini belirterek; “Ekiplerimiz Koronavirüs salgınının başladığı günden itibaren toplu ulaşım araçları ve halkımızın yoğun kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Şehrimiz normalleşmeye hazırlanıyor. Hemşehrilerimizin sağlığı için her türlü tedbiri almaya ve çalışmayı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntıları hep birlikte atlatacağız” dedi.
DURAKLAR VE TÜM
CADDELERDE TEMİZLİK YAPILDI

Isparta Belediyesi, şehir genelinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı araç ve yaya alt üst geçitlerini, 44 mahallenin tüm sokaklarında her gün düzenli olarak dezenfekte işlemi gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında şehir merkezinde halkın yoğun olarak kullandığı otobüs duraklarında da temizlik ve yıkama çalışması yapan ekipler; yolların da bariyer ve ferforjelerin temizliğini gerçekleştiriyor.
NORMALLEŞME SÜRECİ ÖNCESİ
TARİHİ MEKANLARDA TEBDİRLER ARTIRILDI
Isparta Belediyesi ekipleri, Başta Tarihi yerler olmak üzere Tuhafiyeciler Sitesi, Kunduracılar Sitesi gibi esnafların yoğun bulunduğu sitelerde de kademeli olarak gerçekleşecek normalleşme süreci öncesi oluşabilecek yoğunluğa karşı da işyerlerinin önü ve caddelerin temizliğini yaptı.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °