Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Sivil Toplum Kuruluşu Platformu’ndan Ortak Açıklama; Ona Saldırmak Haysiyetsizliktir

Isparta Sivil Toplum Kuruluşu Platformu’ndan Ortak Açıklama; Ona Saldırmak Haysiyetsizliktir

ISPARTA 31.10.2020 06:19:00 0
Isparta Sivil Toplum Kuruluşu Platformu’ndan Ortak Açıklama; 
Ona Saldırmak
Haysiyetsizliktir
Isparta’da 50 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Platform, son zamanlarda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e saldırıların arttığına dikkat çekilerek; “İslam barış ve selamet dinidir. Peygamberimiz ise iyilik ve barışın timsalidir. Ona saldırmak haysiyetsizliktir” denildi.
 
“O’NUN NEFESİNİ KESMEK İSTEYENLER
O’NDA HAYAT BULMUŞLARDIR”
Gerek Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo Dergisi gerekse Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e karikatörlerle, binalara yapılan resimlerle saldırıda bulunulduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi; “Hz. Muhammed Mustafa (S.a.v.) barışın ve selametin tecessüm etmiş halidir. Bugün yıldönümü yaşadığımız doğumu dahi dünya üzerindeki zalimlerin saraylarını ve ateşlerini söndürmüş ve O’nun nefesini kesmek isteyenler O’nda hayat bulmuşlardır.
“YAPILANLAR CEHALET
VE DÜŞMANLIKTAN
BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR”
Aradan yüzyıllar geçti. Dünyada birçok şey değişti. Ama değişmeyen bir şey var: Cehalet ve Düşmanlık. Peygamber Efendimizden (S.a.v.) bu yana bu cehalet ve düşmanlıkla Müslüman dünyası her dönem karşı karşıya gelmiştir. Kimi zaman doğrudan Peygamber Efendimizin (S.a.v.) aziz ve muhterem hatırası kimi zaman da O’na gönül verenler üzerinden şahsı manevisi hedef alınmıştır. İslam Alemi ise her seferinde kendini siper etmiş, tarih boyunca bu barış ve selamet yolunda yürüyenler, cehaletin karanlığının içinde kendilerine ışık olan bu hilal uğruna nice güneşlerini feda etmekten asla geri durmamıştır.
“KİŞİSEL HIRS, SİYASAL HESAPLARLA
VE ACİZCE SALDIRIYORLAR”
Son günlerde ise, tarihin bu gerçeğinin bir başka örneği daha yaşanmaktadır. Kişisel hırs ve siyasal hesapları üzerinden acizce yine Hz. Muhammed’e hakaret adına sıraya girenler, karşılarında canlarından çok sevdikleri efendiler efendisinin, aziz ve kutsal hatırasını sahabe edasıyla savunanları gördükçe adeta çıldırıyor ve kendilerini kaybedip Müslüman dünyasının yiğitlerine saldırmaya başlıyorlar.
“BARIŞ VE SELAMET YOLUNDA YÜRÜYELER
TERÖRİST RUHLULARLA MÜCADELE EDERLER”
Son on yılda Kudüs’te, Suriye’de, dağlık Karabağ’da, Doğu Akdeniz’de, Hatay’da Ankara’da İstanbul’da Afganistan’da, Doğu Türkistan’da, Bosna’da, Libya’da, Patani’de Açe’de ve daha nice coğrafyada yaşananlar Hz. Muhammed’in barış ve selamet yolundan yürüyenler ile bu yola mayın döşemeye çalışan terörist ruhlular arasındaki bu tarihi döngünün yeni bir parçasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsiyetine yönelik yapılan gayri-ahlaki ve hiçbir vicdana sığmayacak sözde yayınlar ise, yüzyıllardır gelen İslam düşmanlığının ve cehalet zincirinin son halkası olmuştur.
“PEYGAMBERİMİZE HER TÜRLÜ
SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Ebu Cehil’in kıtalar dolaştığı günümüzde, Ebubekirlerin, Ömerlerin, Osmanların ve Alilerin yeniden meydana çıkması, güvercinlerin yine pervazlara konması, Fatihaların ve Yasinlerin yeniden gelmesi için ümmetçe fiili ve kavli dualar etmekteyiz. İslam Medeniyetinin evlatları olarak, tıpkı ecdadımız gibi Peygamber Efendimiz’in (S.a.v.) şahsı manevisine yöneltilen doğrudan ya da dolaylı her türlü saldırıyı şiddetle kınadığımızı ve Efendimiz’in barış ve selamet içinde Rabbimize giden yolculuğunu tüm dünya sathında yaymak için elimizden geleni yapacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz” denildi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °