Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz; Borcunu Yapılandır Emekli Ol

Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz; Borcunu Yapılandır Emekli Ol

ISPARTA 1.08.2021 13:20:00 0
Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz; 
Borcunu 
Yapılandır
Emekli Ol
Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, kuruma borcu olan ve borcunu protokol ile yapılandırılan vatandaşların borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabileceğini belirterek; “Ayrıca, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulmaktadır” dedi.
 
BORCUNU YAPILANDIRAN EMEKLİ OLUYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılara, ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacağını bildirdi.
KARAGÖZ; “BANKALAR İLE
KREZİ PROTOKOLÜ İMZALANDI”
SGK Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında, emekli olabilecek sigortalılara yönelik "kredi iş birliği protokolü" imzalandığını vurgulayan Hüseyin Karagöz, işverenlere asgari ücret desteğine 2021'de de devam ettiklerine işaret ederek, e-Devlet üzerinden sunulan 162 uygulamayla vatandaşların hizmetlere en kolay şekilde erişmelerini sağladıklarını anlattı.
İl Müdürü Karagöz; “9 Haziran 2021'de yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun ile kurumumuz alacakları için yeni bir yapılandırma imkanı getirilmiştir. Yapılandırmanın kapsamı oldukça geniş tutularak 2021 Nisan ayı ve öncesine ait kurumumuzun neredeyse tüm alacakları kapsama alınmıştır. Gerek taksit süresinin uzunluğu ve toplamda 36 aya kadar ödeme süresi, peşin ödeme avantajı, gerekse kredi kartıyla ödeme, elektronik ortamda başvuru imkanı gibi yollarla işverenlerimize ve sigortalılarımıza gerekli tüm kolaylıkları sunmuş bulunuyoruz” dedi.
“BORÇLULAR PROTOKOL İLE KREDİ
KULLANARAK EMEKLİ OLABİLECEK”
Hüseyin Karagöz, kanun kapsamında, yapılandırdıkları prim borçlarını ya da ihya edilecek sürelere ilişkin borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek durumda olan sigortalılara bir kolaylık daha sunmak için Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank ile iş birliği protokolünün imzalandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Protokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır. 
KREDİ TAKSİTLERİ, BAĞLANACAK
EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİLECEK
Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe, yani 1 Kasım'a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler. Kredi taksitleri ise bağlanacak emekli aylıklarından kesilerek ödenecektir." dedi.
Karagöz, kredi iş birliği protokolünden kimlerin yararlanabileceğine ilişkin olarak da şu bilgileri paylaştı: "Kredi iş birliği protokolü kapsamında; birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/B'den yani eski Bağ-Kur kapsamında yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Bağ-Kur prim borcu olup, ödemesi durumunda 4/A'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, primini kendi ödeyenler dediğimiz Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, hizmet borçlanması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar ile geçmiş dönemde durdurulan hizmet sürelerini ihya etmek isteyen sigortalılarımız da bu kredi kapsamından faydalanabilecekler” dedi.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °