Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Şehitliğinden; Sarıkamış’a Toprak Gönderdiler

Isparta Şehitliğinden; Sarıkamış’a Toprak Gönderdiler

ISPARTA 2.01.2022 17:49:00 0
Isparta Şehitliğinden; 
Sarıkamış’a
Toprak 
Gönderdiler
Öğrencilerin daha sonra şehitlikten aldıkları toprak, Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'ne ulaşmak için Sarıkamış yolunda şehit düşen 90 bin askerimizi anmak adına Kars Sarıkamış’a gönderdi.
 
Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “81 İl 81 Avuç Toprak Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta Toplanıyor” projesine destek oldu. Okul Müdürü Muzaffer Öztürk ile öğretmenler Şaban İliksiz ve Arzu Erkmen eşliğindeki öğrenciler geçtiğimiz gün Isparta Garnizon Şehitliğini ziyaret ettiler.
 
Önce, Şırnak'ta PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 10.8.2016 tarihinde bundan beş yıl önce şehit olan 24 yaşındaki uzman erbaş Ahmet Hilmi Yiğit'in mezarını ziyaret ederek hayır dualarında bulundular. Öğrencilerin daha sonra şehitlikten aldıkları toprak, Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'ne ulaşmak için Sarıkamış yolunda şehit düşen 90 bin askerimizi anmak adına Kars Sarıkamış’a gönderdi.
 
Bu proje ile Isparta’dan ve diğer tüm illerden gönderilen topraklar, 107. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri programında sergilenmek üzere Türkiye Haritası üzerinde yerini alacak. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve çoğunluğu donarak 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı etkinlikleri 7-9 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °