Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Şehir Hastanesi’nin; Pandemi Nöbeti Bitiyor

Isparta Şehir Hastanesi’nin; Pandemi Nöbeti Bitiyor

ISPARTA 21.05.2020 07:45:00 0
Isparta Şehir Hastanesi’nin; 
Pandemi 
Nöbeti
Bitiyor
Ülke genelinde yürütülen Koronavirüsle mücadele kapsamında geçtiğimiz Mart ayında ‘Pandemi Hastanesi’ olarak belirlenen Isparta Şehir Hastanesinin pandemi ile ilgili görevi 1 Haziran itibariyle sona eriyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi ise yine pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecek.
 
1 HAZİRAN'DAN SONRA BAZI
HASTANELER NORMALE DÖNECEK
Türkiye'de koronavirüse karşı verilen büyük savaşın önemli merkezlerinden birisi olan Isparta, etkin yatak sayısı ve yoğun bakım kapasitesi, üst düzey teknolojiyle donatılmış hastaneleri ile tüm dünyanın gözlerini çevirdiği şehirler arasında yerini aldı. İki ayı aşkın süredir bu konuda hizmet veren hastane ve diğer hastanelerle ilgili Sağlık Bakanlığı 1 Haziran'dan sonra bazı hastanelerin normale döneceğini açıkladı.
İLK KEZ 11 MART’TA GÖRÜLDÜ
Çin'in Wuhan kentinde ilk kez 2019'un Aralık ayında görülmesinin ardından büyük bir hızla tüm dünyaya yayılan ve birçok ülkede adeta sağlık sistemlerinin çökmesine neden olan Koronavirüs, Türkiye'de erken dönemde alınan önlemler sayesinde ilk kez 11 Mart'ta görüldü.
ISPARTA SALGINLA MÜCADELEDE
SİMGE HALİNE GELDİ
Salgına karşı ülkede ilk vakanın görüldüğü bu tarihten çok daha önceye dayanan tedbir ve hazırlıklar, pandemiyle mücadelenin belki de en önemli ayağını oluşturdu. Bu kapsamda ülke içinde bir ara en çok vakanın görüldüğü altıncı il konumunda olan Isparta, aslında verilen mücadelenin de simge şehirlerinden biri haline geldi.
KORONAVİRÜS’E KARŞI
BÜYÜK MÜCADELE
Küresel soruna karşı ulusal bir strateji geliştirilen Türkiye'de pandemiye karşı verilen büyük savaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koordinasyonunda hem saha hem de hastane içinde görev alan her kademeden sağlık çalışanının büyük fedakarlıklarıyla sürdürülüyor.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °