Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal; Amaç; Teknoloji Ve Bilimin Yaygınlaştırılması

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal; Amaç; Teknoloji Ve Bilimin Yaygınlaştırılması

ISPARTA 22.10.2021 15:03:00 0
Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal; 
Amaç; Teknoloji 
Ve Bilimin 
Yaygınlaştırılması
Isparta Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tufan Uysal, TÜBİTAK’ın farklı şekillerde ülkemizin kazanımlarına sunmak için destekte bulunduğunu belirterek; “Gerek 4006 gerekse 4007 programı kapsamında olsun ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençlerimize Ar - Ge, teknoloji ve bilim kültürel anlamda topluma yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır” dedi.
 
Isparta Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tufan Uysal, önceki gün başlayan ve dört gün sürecek olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilim Şenliğinin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
UYSAL; “TÜBİTAK HER ZAMAN ARAŞTIRMA VE
GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİ DESTEKLEMEKTEDİR”
İl Müdürü Tufan, konuşmasında başta Ar – Ge olmak üzere teknoloji ve bilimin kültürel anlamda topluma yaygınlaştırılmasının önemine değinerek törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İlgili ve Bağlı kuruluşlarından olan TÜBİTAK’ın amaçlarından birisi de ‘Ülkemizdeki müspet bilimlerdeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini geliştirmek, desteklemek, özendirmek ve koordine etmektir’ Değişik programlarla Üniversite Hocalarımıza, Üniversitelerimize, Sanayicimize değişik sektörlerde destekler sağlamaktadır. 4007 Programı da sağlanan desteklerden biridir. 4007 programı; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır. Şu an açılışında olduğumuz bu 4007 kapsamındaki ‘’Bilim Şenliği’nin de Hayırlı olmasını temenni eder ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °