Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Platformu’ndan Açıklama; 15 Temmuz da, Ayasofya’nın İbadete Açılması da bir MİLATTIR

Isparta Platformu’ndan Açıklama; 15 Temmuz da, Ayasofya’nın İbadete Açılması da bir MİLATTIR

ISPARTA 15.07.2020 10:38:00 0
Isparta Platformu’ndan Açıklama; 
15 Temmuz da, 
Ayasofya’nın İbadete 
Açılması da bir 
MİLATTIR
Isparta’da 30 Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’nun bir araya geldiği ISPARTA PLATFORMU, ‘Ayasofya ve 15 Temmuz’ gündemiyle toplandı.
ISPARTA PLATFORMU;
30 STK’DAN OLUŞUYOR
Bugün saat 09.00 başlayan toplantı saat 10.00’da ortak basın açıklamasının okunmasıyla sona erdi. Memur – Sen’in ev sahipliği yaptığı ve Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya; Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Erpolat, Gülistan Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Selahattin Çetinkaya, İnsan ve Medeniyet Hareketi Vakfı Başkanı Mesut Çelikkol, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, KADEM İl Temsilcisi Gonca Kayacan ve Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Kurşuncu, Memur – Sen Kadın Kolları Başkanı Semra Çöl, İHH Isparta Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Bulut, Yunus Özler, Ali Çil, İsa Aytuna. ÖNDER İmam Hatipler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akçil, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Isparta Şube Başkanı Resul Güngör, Isparta Kültür – Eğitim Vakfı Temsilcisi Burak Girit, Cihannüma Isparta Şube Başkanı Ali Osman Altunbaşak, 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çapan, GÜLBU Derneği Başkanı Ferhat Daldal, Isparta Gülşifa Vakfı Başkanı Ali Kılıç, Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Yeni, Birlik Vakfı Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Çelik, TÜGVA Isparta Temsilcisi Fatih Çelik, Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Toç Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Kuddusi Uranlı, Enerji Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Servet Korkmaz, Kültür Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Çot, Diyanet Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Üyesi Tevfik Yaman, Hak – İş Isparta Temsilcisi Ali Akgül, Öğretmenevi Müdürü Selami Kılınç katıldı.

ÇELİKKOL; “15 TEMMUZ TOPYEKÜN
DAYANIŞMAMIZIN ÖRNEĞİDİR”
Toplantıya katılan 30 Sivil Toplum Kuruluşu Başkan veya Temsilcileri adına ortak basın açıklamasını İnsan ve Medeniyet Hareketi Vakfı Başkanı Mesut Çelikkol, okudu. Çelikkol konuşmasında; “Bu ortak metnin Isparta da faaliyet gösteren 15 Temmuz duyarlılığı olan tüm sivil toplum örgütleri (vakıf, sendika, dernek, oda, vb) kuruluşların 15 Temmuz milli birlik ve dayanışma gününü destekleyen ortak çalışmasıdır.
“ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN,
GAZİLERİMİZE ALLAH ŞİFA VERSİN”
15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin dördüncü yıldönümündeyiz. Öncelikle, bu hain darbe girişiminde vatan için canlarını seve seve feda ederek şehit olan vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyor ve ruhları şad olsun diyoruz. Aynı hain darbe girişiminde vatanını korumak isterken yaralanarak gazi olan vatandaşlarımıza da tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve Cenab – ı Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

“86 YILLIK HASRET SONA ERDİ
VE AYASOFYA AÇILDI”
Covid-19 salgınının içimizi kararttığı bir ortamda yüreklerimize su serpen 86 yıldır ha bugün ha yarın diyerek özlemle beklediğimiz Ayasofya'nın ibadete açılmasının önündeki engeli kaldıran Danıştay kararı akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'nın 24 Temmuz 2020 cuma gününden itibaren ibadete açılacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanlığı kararnamesini imzalayarak resmi gazetede yaylanması Vatandaşlarımızın ekseriyetini birkaç İslam ülkesi dışındaki diğer İslam ülkelerini ve buralarda yaşayan Müslümanları sevince boğmuştur.  Bu karar birlik ve beraberliğimizi perçinlenmiş kenetlenmemize vesile olmuştur. Bizim Özlemlerimize ve  beklentilerimize çare bulan Derman olan Karamsarlıktan kurtaran Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran yeniden varoluşa ve de yeniden Şahlanış a vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  beyefendi olmak üzere tüm yetkililere desteklerini esirgemeyen tüm siyasilere ve de tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

“MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA
DESTAN YAZDI”
15 Temmuz Yüce Milletimizin, lideriyle birlikte, bağımsızlık için, vatan için, onuru ve şerefi için canını ortaya koyarak yazdığı bu toprakların en değerli destanlarından, bağımsızlık deyince akla gelen sembollerden biridir. Şaşkınlığı, hüznü ve zaferi bir gecede, millet olarak birbirimize kenetlenerek yaşadığımız zamanın adıdır. Bu yapılan sadece bir hain darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimidir. İrademizi her yönüyle teslim almak için gelmişlerdi. Zaten milyonlarca insan bunun bilincinde olarak o gece ölüme meydan okumuştur.

“UNUTMAYACAĞIZ,
UNUTTURMAYACAĞIZ”
Bugün 4. Yıldönümüne ulaştığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde arkamıza baktığımızda darbecilerin ve diğer örgüt elemanlarının adalet önünde hesap vermeleri, en ağır şekilde ceza almalarının sağlandığını görüyoruz. Bunu sağlayabilecek çok az devlet vardır bugün dünyada. FETÖ ile mücadele bugün en temelde uluslararası bir mücadeleye dönüşmüştür. Türkiye, küresel bir aktör halini aldıkça FETÖ ile mücadelemiz dünyanın her yerinde daha güçlü bir şekilde gerçekleşiyor. Dolayısıyla, sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi onlar kaçacak biz kovalayacağız ve yakalayacağız. FETÖ’nün birçok sözde yöneticisini yurt dışından kıskıvrak aldı geldi devletimiz. Onlara rahat vermeyeceğiz. 15 Temmuz’un, şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. Bizleri itibar suikastlarıyla, tehditlerle, kumpaslarla yıldıramadılar ve yıldıramayacaklar.
“CUMHURBAŞKANIMIZDAN
ALLAH RAZI OLSUN”
Bugün Allah’a şükürler olsun ki, Ayasofya Camii 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmıştır. Bu son derece mutluluk verici gelişme ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlı uğurlu olsun inşaallah. Tüm dünyaya, İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirsin. Uzun yıllar süren bu hasretlik Cumhurbaşkanımızın iradesi ile son buldu. Nice dualar edildi saf yüreklerden bu hasretin bitmesi üzerine. Nice sözler söylendi, nice dörtlükler yazıldı. Aslında olaya derinlemesine baktığımızda Ayasofya Camii’nin ibadete açılması 15 Temmuz dirilişimizin devamı niteliğindedir. Siyasi hesaplarının vicdanlarını körelttiği çok küçük bir kesim dışında hemen herkes sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi konuşmasını gözleri dolu izledi. Cumhurbaşkanımız, tarihi konuşmasında konuyu çok açık ve her yönüyle izah etti. Tarihi yönünü anlattı. Uluslararası hukuk ve sözleşmelere nasıl uygun bir karar olduğunun altını çizdi.

“MANEVİ VE DİNİ MİRASIMIZI
KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ayasofya’nın kapıları artık dünyadaki herkese açılmıştır ve açık kalmaya devam edecektir. Herkes, tıpkı Sultanahmet Camii veya diğer camileri ziyaret ettiği gibi Ayasofya'yı ziyaret edebilecek ve namazını kılabilecektir. Ancak, bizler dini ve manevi değerlerimiz olan Camilerimiz başta olmak üzere diğer tüm kültürel mirasımızı korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.
Tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyoruz” dedi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °