Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta’nın ‘Yılan Hikayesi’ Bitti; 25 Yıldır Beklenen AÇILIŞ Yapıldı

Isparta’nın ‘Yılan Hikayesi’ Bitti; 25 Yıldır Beklenen AÇILIŞ Yapıldı

ISPARTA 6.07.2021 05:26:00 0
Isparta’nın ‘Yılan Hikayesi’ Bitti; 
25 Yıldır Beklenen 
AÇILIŞ 
Yapıldı
Isparta’da 25 yıldır bitirilemeyen ve ‘Yılan Hikayesi’ne dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) dün yapılan muhteşem bir törenle hizmete açıldı. İlk etapta Kültür Merkezinin hizmet vereceği alanda Eylül ayının son haftasında ise, işyerleri faaliyete geçecek.
 
Temeli dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından 1997 yılında atılan ve aradan geçen yıllarda adeta sürüncemede kalan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi nihayet hizmete açıldı.
ITKM’NİN KÜLTÜR
MERKEZİNDE AÇILIŞTÖRENİ
Bu doğrultuda dün ITKM’nin Kültür Merkezinde görkemli bir açılış töreni gerçekleştirildi. Saat 16.00’da başlayan törene; TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Isparta Milletvekili ve YSK Temsilcisi Recep Özel, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ve TMSF Yöneticileri, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, Ünlü Gazeteci Yavuz Donat, Daire Müdürleri ve çok sayıda STK Başkan ve Temsilcisi, Muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
BAŞDEĞİRMEN; “DAVALAR, ZEYİLNAMELER
DERKEN SONUNDA ITKM’Yİ AÇTIK”
Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptı. Başdeğirmen konuşmasında; “Bugün büyük bir gün. Bugün Isparta’nın 25 yılına damgasını vuran bu inşaatın açıldığı gün. Biliyorsunuz burası için ‘Yılan hikayesi’ dediler, ‘Aşkımız ITKM gibi hiç bitmesin’ dediler. Tabi bugünlere kolay gelinmedi. Davalar, zeyilnameler derken bugünlere gelindi. Allah’a şükürler olsun ki, biz geldik ve burasını tamamlayarak bugün hizmete açıyoruz” dedi.
GÜLAL; “GELDİĞİMİZDE
BURASI TAM BİR MEZBELELİKTİ”
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da konuşmasında; “Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu ilettiğimizde kendisi ’25 yıl süren inşaat mı olur? Isparta’daki o inşaatı en kısa sürede tamamlayın’ talimatı verdi. Bizde geldi burada yaptığımız incelemelerde buranın mezbelelik olduğunu gördük ve bitirme kararı aldık. Bugün gelinen noktada bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
GÖKGÖZ; “ITKM’Yİ BİTİRMENİN
BAHTİYARLIĞINI YAŞIYORUZ”
Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de konuşmasında; “Bugün, yıllardır bitirilemeyen inşaatın bitirilmesinin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu iradeyi ortaya koyanlara ve Isparta halkına hayırlı olsun” dedi.
ÖZEL; “BURANIN ESKİ
HALİNDE ÇOK SAKIZ SATTIM”
Ak Parti Milletvekili ve YSK Temsilcisi Recep Özel de konuşmasında; “Burası Isparta’nın kalbiydi. Burası Çarşamba pazarıydı, halk pazarıydı. Burada ben çocukluğumda çok simit sattım, naylon poşet sattım, sakız sattım. Ama bugün Allaha şükürler olsun ki, tüm zorluklara rağmen, geçmişte inşaat yıllarda yapılmamasına rağmen tüm bu olumsuzlukları geçtik ve açılması konumuna geldik. Hayırlı olsun” dedi.
BİLGİÇ; “VERİLEN SÖZLER
BİR BİR YERİNE GETİRİLİYOR”
TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti’nin verilen sözleri yerine getirdiğini belirterek; “Bizler bunun için çalışıyoruz. İnşaallah diğer tüm projeleri de bir bir yerine getirip halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ
Törenden yapılan konuşmaların ardından ITKM’nin açılış kurdelası tüm katılımcı protokol üyeleri tarafından kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından ise protokol ve vatandaşlar Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundular.
İŞTE ITKM'NİN AÇILIŞINDAN GÖRÜNTÜLER: 




 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °